Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

LPGA-mästerskapet: Äntligen en major för Sei Young Kim – ”händer och knän skakade”

Att prestera som bäst när det gäller som mest är ofta ett lyckat recept.
Och det var precis vad Sei Young Kim gjorde när hon spelade hem sin första majortitel.
– Mina händer och knän skadade av nervositet. Det här betyder massor, det är känslosamt, säger hon.

Foto: Sipa

Sydkoreanskan hade redan en imponerande karriär i ryggen. Redan inför söndagens avgörande av LPGA-mästerskapen hade hon vunnit tio gånger på den amerikanska proffstouren.
Men tack vare en makalös 63-runda nådde hon denna gång hela vägen på den största av scener och kammade därmed också hem den största segerchecken som man någonsin spelat om inom damgolfen; 5,7 miljoner kronor.

Hyllades av Inbee Park

Tack vare sju birdies och inte en enda bogey nådde hon 14 under par och vann med hela fem slags marginal före ikonen och landsmaninnan Inbee Park.
– Det var en fantastisk dag, det går inte att göra det bättre. Sei Young var omöjlig att rå på, det är bara att gratulera henne till en fantastisk prestation. Som hon spelade, hon avslutade som en sann mästare, sa Park vars andra plats innebar hennes 32:a topp tio-placering i en majortävling.

LÄS MER: Annika om tusen sit-ups och tankarna på en comeback

Trög finalrunda av Nordqvist

För svensk del stod hoppet till Anna Nordqvist. Eskilstunatjejen inledde slutrundan på Aronimink Golf Club som delad tvåa tillsammans med Kanadas Brooke M Henderson. Men både Nordqvist och Henderson hade det motigt och gick söndagens runda på 72 slag. Nordqvist, som vann majorn 2009, avslutade dock fint med en birdie på 18:e och sista hålet vilket innebar att hon landade på totalt fyra slag under par och femte plats.
Pernilla Lindberg slutade på en delad 18:e plats och Madelene Sagström fick dela 23:e platsen med sex andra spelare. Linnea Ström, som efter 36 hål var med i toppen klappade ihop under lördagens spel och slutade på en delad 64:e plats.
PGA-mästerskapen skulle egentligen ha avgjorts redan i slutet av juni men sköts upp på grund av coronapandemin.