Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Lengdén drömde om nytt liv – men snuvades på segern

Oscar Lengdén hade bara spelat 18 tävlingar på Europatouren de senaste fyra åren.
Men på söndagen dök segerläget upp för doldisen från Helsingborg – som gick i ledarboll i Irish Open på Galgorm Castle.

Oscar Lengdén. Foto: Stella Pictures

Oscar Lengdén har de senaste åren framförallt spelat på Challengetouren. I fjol kom han bland de 45 bästa i tourens totalställning och säkrade några starter på Europatouren, ett hack upp.
Innan tävlingen på nordirländska lyxresorten Galgorm Castle hade helsingborgaren som bäst kommit femma (Czech Masters 2017).

Siktet inställt på ett nytt golfliv

Att gå i ledarboll innebar en ovan situation för Lengdén som inledde dagen två slag bakom ledande Aaron Rai (-8), och ett bakom Maverick Antcliff.
Svensken hade inte bara siktet inställt på det stora genombrottet utan också ett helt nytt golfliv – en seger skulle ge full spelrätt på Europatouren framöver.

Det långa spelet stämde inte riktigt, men Lengdén lyckades i början av rundan flera gånger om rädda sig från den tjocka ruffen och när han på det tionde hålet sänkte en lång putt för eagle var han ikapp kollegerna.

LÄS MER: Golfbloggen på Porto Santo – kustremsan Seve förälskade sig i

Men Lengdén skulle tappa och istället blev det en spurtande John Catlin som drog det längsta strået. Catlin gick sex under par den sista dagen och blev den blott tredje amerikanen att vinna Irish Open. Sedan tävlingen grundades 1927 är det bara Ben Crenshaw och Hubert Green som vunnit.

För Catlin innebar segern också hans andra titel på fyra veckor. Den 6 september vann han på Valderrama.
– Den segern var viktig för mig. Den gjorde att jag visste att jag kunde vinna den här gången också, sa Catlin efter segern.

Lengdén slutade delad fyra med en annan svensk, Joakim Lagergren. Även om Lengdén inte vann kan han glädja sig åt att placeringen är hans bästa på Europatouren.

RABATT: Boka din vårresa till Porto Santo här – använd kampanjkoden GOLFA2020 för din rabatt (gäller t.o.m 16/10)

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger