Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

US Open Mäktiga spurterna i natt – Norén närmar sig toppen

Alex Norén har blandat sig i toppstriden i US Open på Winged Foot.
Han och nye ledaren Matthew Wolff var de stora vinnarna under ”moving day”.
– Det var min bästa puttning, någonsin säger Haningesonen.

Foto: Sipa

Efter att de första dagarna ha spelat lite i skuggan av övriga stjärnor tryckte Alex Norén gasen i botten under lördagen – en dag som i golftermer ofta kallas ”moving day” då det handlar om att sätta sig i position inför söndagens avgörande.
Och det får man säga att Norén gjorde.

Birdies på hål 6 och 7 lade grunden för en fin score, en liten plump kom med en bogey på åttan innan han avslutade med nya birdies på 15 och 18.
Han kritade därmed på scorekortet för 67 slag, och dagens näst bästa runda. Med 18 hål kvar ligger svensken tolva.
– De första sex, sju hålen blåste det jättemycket och jag försökte bara få upp bollen till flaggan och annars lämna bollen kort om hål. Jag lyckades göra mina par och sedan kom två bra birdies på hål 6 och hål 7. Sista nio var min puttning den bästa någonsin och jag räddade mig flera gånger plus att jag fick i ett par birdies till, berättade svensken efter sin 67-rond.

”Gillar att slå hårt”

Bara en spelare svarade för en bättre lördagsrunda än Norén. Ledaren Matthew Wolff.
Den långtslående amerikanen gick fem under för dagen, ett resultat som gör att han inför söndagens avgörande leder med två före Bryson DeChambeau.

De båda använder sig av liknande strategier. Bomba långt och slå in bollen på green från vart du än hittar din boll.
– Jag gillar att bara slå så hårt jag kan med drivern och se vad som händer. Mitt spel känns bra och jag hade lite tur med några lägen i ruffen idag men jag kommer inte att ändra strategi i morgon, det är bara golf och jag kommer att spela som vanligt, sa Wolff efter sin runda.

LÄS MER: Pryltest – så bra är Titleist nya Tour Speed

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger