Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Julia Engströms skalp – närmar sig Solheim Cup

2018 utsågs Julia Engström till årets rookie på Europatouren.
I mars kom första segern och på lördagen nummer två.
19-åringen närmar sig med stormsteg Europas Solheim Cup-lag nästa år.
– Det var en kamp där ute, jag försökte att inte titta på ledartavlan, säger segrarinnan.

Foto: Timothe Renaud / ASO (Ladies European Tour

Golf du Medoc i Frankrike verkar vara en bana där svenskor trivs. Där vann nämligen Caroline Hedwall för ett par år sedan. Och där vann Julia Engström på lördagen.
Engström som under många år målats upp som en av Europas största golftalanger debuterade på Europatouren som 13-åring. 2018 blev hon proffs och med en rad topp-placeringar korades hon till årets rookie.

Stort steg mot Solheim Cup

Segrarna dröjde dock till i år. I mars vann hon sin första titel på touren när hon tog hem New South Wales Open, och efter den paus som coronapandemin orsakat kom på lördagen nummer två.
Engström som ledde med fyra slag när den tredje och sista rundan började och kopplade ett ännu starkare grepp om förstaplatsen med två birdies på de tre första hålen.

Mot slutet gick det lite grus i maskineriet men efter att ha knackat i en kort bogeyputt på det sista hålet kunde Engström andas ut. Hon vann med ett slags marginal före argentinska Magdalena Simmermacher och franska Celine Herbin.

Dramatik in i det sista

Herbin kom så när i kapp, men en bogey på det näst sista hålet gav svenskan två slags ledning inför det sista hålet.
– Det har varit en perfekt vecka, jag älskar det här stället. Jag kom hit med en bra känsla och så klart var min hole-in-one i fredags höjdpunkten. Men på sista rundan var 17:e extremt viktigt. Det var nervöst ända in i det sista, och jag är lättad över att ha klarat av det.

LÄS MER: Lång intervju med Julia Engström om proffslivet

Som tack för besväret belönas Engström med en segercheck på 300 000 kronor. Segern gör också att Engström leder Europatourens Solheim Cup-rankning. Solheim Cup spelas nästa år i Ohio. De två bästa spelarna på rankningen är garanterade en plats i Europas lag.

LÄS MER: Pryltest – så bra är Titleist nya Tour Speed

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger