Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Öppet bråk inför söndagens finalrunda av PGA-mästerskapen

Söndagens avgörande av PGA-mästerskapen kantades av ett öppet bråk.
Brooks Koepka skickade först en saftig pik.
Rory McIlroy röt sedan ifrån.
– Jag häpnades över vad han sa, förklarar McIlroy.

Foto: Polaris

Det var efter lördagens runda som Brooks Koepka gjorde en intervju med ESPN. Han ombads gradera sina segerchanser och svarade med att svinga hårt mot konkurrenterna.
– Dustin Johnson har bara en major, de andra vet jag inte ens, sa han då.

LÄS MER: Glöm Tiger Woods – Morikawa leder den nya eran

Just Johnson har haft problem med att vinna majors. Vid tre tidigare tillfällen hade han varit i ledningen när en runda återstod utan att vinna.
Den tidigare världsettan Rory McIlroy menade att Koepkas kommentarer var onödiga och osportsliga.
– Det är en väldigt annorlunda mentalitet att föra in i spelet, något jag inte tycker att andra golfare gör.
– Jag såg intervjun och häpnades över vad han sa och om han försökte psyka eller inte. Om han försöker göra det så ger han sig på fel person. Jag tror inte att Dustin bryr sig så mycket om det där. Men det är märkligt… Jag försöker respektera alla. Alla som är med i tävlingen är duktiga spelare och har man vunnit en major så är man väldigt bra.

TOPP 100 på Instagram: Bästa banorna jag spelat

”Svårt att klanka ner…”

McIlroy avslutade med följande ord.
– Det är svårt att klanka ner på en spelare som vunnit 21 gånger på PGA-touren, vilket är mer än tre gånger fler än Brooks.

 

Men kanske bet Koepkas ord trots allt på Dustin Johnson. Johnson, vars enda majortitel kom i US Open 2016, ledde med ett slag inför den avgörande rundan och tappade även denna gång ledningen.
23-årige Collin Morikawa vann tack vare en 64-runda den sista dagen.
Brooks Koepka – som hade vunnit de två senaste upplagorna av PGA-mästerskapen – gick den sista rundan fyra slag över par och noterades för sin sämsta placering i en major på två år.

LÄS MER: Här hittar du allt om PGA-mästerskapen

Å andra sidan har Koepka ett imponerande majorfacit. Sedan 2015 har han hela elva placeringar bland de fem bästa. Fyra gånger har han vunnit.
McIlroys senaste majortriumf kom i PGA-mästerskapen 2014. Sedan dess har han vunnit Fedex Cup och The Players Championship.
– Jag har inte varit på PGA-touren mycket mer än fem år. Rory McIlroy har inte vunnit en enda major sedan jag kom ut på touren. Så jag ser det inte som någon rivalitet, säger Brooks.

RES MED GOLFBLOGGEN TILL GREKLAND I NOVEMBER

RES MED GOLFBLOGGEN TILL PORTUGAL I DECEMBER

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger