Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Ingen Stenson i återstarten – här är största stjärnorna

Henrik Stenson har valt att stanna hemma när PGA-touren drar igång till helgen.
Istället blir det Alex Norén och Henrik Norlander som försvarar de svenska färgerna när stjärnspäckade Charles Schwab Challenge går av stapeln.
– Jag ser det hemifrån soffan, säger Henrik Stenson i sin nya podcast Almost an hour.

Stenson vilar medan Rory spelar.Foto: AP och Imago

Det blir minst sagt stjärnspäckat när PGA-touren återupptar spelet efter tre månaders uppehåll. Världsettan Rory McIlroy kommer till spel precis som tvåan Jon Rahm och trean Brooks Koepka.
Allt som allt spelar de fem främsta och sju av de tio bäst placerade på världsrankingen på Colonial (samma bana där Annika Sörenstam 2003 tävlade på herrtouren).

Mina topp 100 på Instagram – bästa banorna jag spelat

Då gör Stenson comeback

Men medan kollegerna peggar upp i Fort Worth, Texas, ser Henrik Stenson tävlingen från soffan hemma i Barsebäck.
– Jag väntar de första par veckorna. Jag tror det kan vara lite kaotiskt innan allt kommer på plats med testerna och allt annat som ska genomföras. Så jag ser spelet från soffan de första veckorna, sedan med restriktionerna som råder, så åker jag över i mitten av juli för att träna några veckor på Lake Nona och sedan peggar jag upp i WGC Fedex St Jude Invitational i Memphis, säger svensken i sin nya podcast Almost an hour.

LÄS MER: Stenson om coronaviruset – ”människor i stor fara”

”Kan tävla varje vecka fram till jul”

101 av de 148 spelarna som kommer till start i veckans tävling har vunnit på PGA-touren, och många av dem har varit ivriga att komma igång.
Två av dem är Alex Norén och Henrik Norlander.

Stenson å sin sida föredrar att ladda batterierna med familjen och sedan öka tävlingsdosen under hösten och vintern.
– Hade det varit så att jag brukade tillbringa somrarna i USA så hade jag med största säkerhet spelat på Colonial, men jag var tvungen att väga in en del andra saker. Familjen tillbringar somrarna i Sverige och eftersom jag inte kan åka fram och tillbaka som vanligt bestämde jag mig för att luta mig tillbaka och tillbringa lite mer tid tillsammans med familjen.
– När jag sedan väl drar igång igen finns möjligheten att spela mer eller mindre varje vecka fram till jul. Så jag väntar lite med att starta upp och spelar mer i höst istället.

RES MED GOLFBLOGGEN TILL GREKLAND I NOVEMBER

RES MED GOLFBLOGGEN TILL PORTUGAL I DECEMBER

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger