Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Supermatchen bekräftad: Tiger och Peyton vs. Phil och Tom

Supermatchen blir av.
Nyheten Golfbloggen skrev om för några veckor sedan har nu bekräftats.
Matchen med Tiger Woods, Phil Mickelson, Peyton Manning och Tom Brady kommer spelas i maj, någonstans i Florida.

Phil Mickelson och Tiger Woods. Foto: Polaris

Phil Mickelson vann senast The Match begav sig, och för att spetsa till det hela har NFL-stjärnorna Tom Brady och Peyton Manning bjudits in.
Kvartetten är klar för en tv-sänd välgörenhetsmatch där alla intäkter ska gå till stöd kopplat till coronapandemin, bekräftar medieföretaget Turner Sports.

FÖLJ MED GOLFBLOGGEN TILL GREKLAND

FÖLJ MED GOLFBLOGGEN TILL PORTUGAL

Inte tävlat på flera månader

Floridas guvernör Ron DeSanctis har gett tummen upp till stjärnmötet. Bataljen kommer att avgöras utan publik, och sänds istället på tv.
Mickelson har fem majortitlar under bältet och Woods 15. Woods har inte tävlat sedan Genesis Open i februari och Mickelson peggade senast upp i The Players, stortävlingen som avbröts efter 18 spelade hål.

Peyton Manning avslutade sin framgångsrika karriär som amerikansk fotbollsspelare för drygt fyra år sedan, medan 42-årige Tom Brady efter en lång NFL-karriär i New England Patriots nyligen blev klar för Tampa Bay Buccaneers.

LÄS MER: Rorys protest – mot Ryder Cup utan åskådare

Fansen behöver sporten

Enligt uppgifter till Golf.com har idén om matchen funnits ganska länge, men Woods har fram till nu inte visat något större intresse. Det som fått ikonen att ändra uppfattning är kort och gott coronapandemin och krisens omfattning.
Han ska känna att sporten lämnat ett tomrum efter sig och att befolkningen behöver något för att om än för en kort stund glömma krisen.

Drygt 47 000 personer har avlidit av covid-19 i USA

Förra veckan meddelade PGA Tour att man hoppas återuppta tävlandet i juni, men att åtminstone de fyra första tävlingarna kommer att spelas utan publik.

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger