Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Rorys protest: ”Ett Ryder Cup utan publik är inget Ryder Cup

Under tisdagen meddelade PGA of America att de inte utesluter ett Ryder Cup utan publik – det har fått stjärnspelaren Rory McIlroy att ryta ifrån.
– Ett Ryder Cup utan publik är inget Ryder Cup, säger han.

Foto: TT

Det var i radioprogrammet“Talking Golf with Ann Liguori” på WFAN som PGA of Americas VD Seth Waugh berättade att situationen rörande coronaviruset gjort att man i skrivande stund överväger ett Ryder Cup utan fans.

Beskedet har väckt starka reaktioner.
En av de kritiska är Rory McIlroy.
– Jag förstår de finansiella implikationerna för alla involverade; PGA of America, Europatouren och alla som har sändningsrättigheter. Det är mycket som ingår i Ryder Cup som folk inte ser eller förstår, säger stjärnan i en intervju klubbsponsorn Taylor Made gjort över Twitter.
– Men ett Ryder Cup utan publik är inget Ryder Cup. Därför skjuter jag hellre upp det ett år än att spelar utan publik. Då är jag ändå europé som spelar i USA och vet att jag kommer att hånas av publiken.

FÖLJ MED GOLFBLOGGEN TILL GREKLAND

FÖLJ MED GOLFBLOGGEN TILL PORTUGAL

Vill ge Italien mer tid

Med detta sagt vill McIlroy att jättematchen mellan Europa och USA skjuts upp till nästa år, något som också skulle underlätta för kommande upplaga.
– Efterföljande Ryder Cup kommer spelas i Italien, och vi vet alla hur Italien påverkats av Coronaviruset, och att skjuta fram det hade också gett Italien ett extra år att förbereda sig för Ryder Cup.

Förra veckan meddelade PGA Tour att man hoppas återuppta tävlandet i juni, men att åtminstone de fyra första tävlingarna kommer att spelas utan publik.

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger