Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Ryder Cup kan spelas utan åskådare: ”Svårt att föreställa sig”

Om Ryder Cup överhuvudtaget spelas i år finns risken att den klassiska matchen spelas utan fans.
Det är ett scenario som värden PGA of America nu överlägger, lyder rapporter från flera källor.
– Det är så klart svårt att föreställa sig. Vi måste vara kreativa, säger VD Seth Waugh i radioprogrammet Talking Golf.

Henrik Stenson och radarpartnern Justin Rose under Ryder Cup i Paris, 2018.Foto: TT

Det var i radioprogrammet“Talking Golf with Ann Liguori” på WFAN som PGA of Americas VD Seth Waugh berättade att situationen rörande coronaviruset gjort att man i skrivande stund överväger ett Ryder Cup utan fans.
– Ryder Cup är ett unikt evenemang och till en viss del är det fansen som gör matchen så speciell. Vi har börjat prata om hur vi kan skapa en virtuell upplevelse för fansen, och vi måste försöka vara så kreativa som möjligt.
– Om vi kan arrangera tävlingen skulle det vara årets stora utropstecken. Det vore fantastiskt, inte bara för spelet golf utan för hela idrottsvärlden.

Säsongen återupptas i juni

Matchen mellan Europa och USA är planerad att spelas den 25-27 september på Whistling Straits (Wisconsin). Detta är bara en vecka förre US Opens nya datum.

Förra veckan meddelade PGA Tour att man hoppas återuppta tävlandet i juni, men att åtminstone de fyra första tävlingarna kommer att spelas utan publik.

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger