Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

British Open inställt och Masters i november – så blir nya golfsäsongen

Det blir inget British Open, US Open spelas i september och Masters på Augusta National.
Så vida coronaviruset inte stället till det mer har golfvärlden en sprakande höst att framför sig.
Pressmeddelanden gällande samtliga tre tävlingar skickades ut under måndagen.

Foto: AP

US Masters skulle ha gått av stapeln denna torsdag. Det satte coronaviruset stopp för och istället har man nu identifierat den 9-15 november som ny tävlingsvecka för klassikern på Augusta National.
”Vi har jobbat tillsammans med golfens ledande organisationer för att hitta ett nytt datum”, skrev Augusta National i ett meddelande där man påpekade att man kommer följa de riktlinjer som krävs för att ”fortsätta slaget mot coronaviruset”.
De som kvalificerat sig för tävlingens originaldatum behåller sina platser.

LÄS MER: Scandinavian Mixed inställt

Firar fortsatt 150 år på St Andrews

Gällande British Open är det inte fullt så optimistiskt. The Royal and Ancient meddelade i sin tur att tävlingen inte kommer att spelas 2021.
Det är första gången sedan andra världskriget.
Den 149:e upplagan kommer istället nästa år att spelas på den tilltänkta värdbanan Royal & St George’s (11-18 juli 2020) vilket gör att man 2022 kommer fira 150 år på St Andrews (10-17 juni, 2022).

Från USGA:s sida kom det också ett pressmeddelande under måndagen. US Open skjuts fram från juni till september. Man behåller spelplatsen Winged Foot och spelar om allt går enligt förhoppningarna tävlingen den 14-20 september – två veckor innan Ryder Cup är planerat.

Med andra ord kan det alltså vänta en sprakande golfhöst.

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger