Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Stenson om coronaviruset: ”Människor är i stor fara”

Henrik Stensons egen tränare har smittats av coronaviruset.
Själv håller den svenske stjärnan sig hemma.
– Jag får gå tillbaka till säsongerna 2003–2004 för att hitta senaste gången jag var tävlingsfri så lång tid, säger han enligt The Guardian.

Henrik Stenson. Foto: Imago

LÄS MER: Stensons tränare smittad av coronaviruset

Golftävlingar har ställts in världen över och proffsftourer har tagit paus. Golfen är med andra ord inte skonad från den pandemi som i stort sett satt käppar i hjulen för de flesta branscherna i världen.
De flesta proffstävlingarna har ställts in till och med mitten av maj.

Henrik Stenson håller sig hemma runt huset i Lake Nona (Orlando) och tar tag i saker han i vanliga fall inte har tid för. För The Guardian berättar han hur han fokuserat på fysträningen och både rensat i garaget och klädkammaren.

LÄS MER: Så räddade golfen Joakim ur depressionen – nu är han en av världens bästa

Katastrofläge i hela världen

Han anser att beslutet att ta ett rejält uppehåll är det enda rätta.
– Vi har ett katastrofläge i hela världen där människor blir rejält sjuka eller till och med dör, samtidigt som världsekonomin körs i botten. Alla som lever på månadslöner och arbetar för att få ihop till hyran kommer att drabbas. Alla kommer förmodligen att påverkas i viss utsträckning men det vore ju fånigt av mig att sitta här och gnälla när det samtidigt finns väldigt många som kommer att bli av med jobben, säger han till The Guardian.
– Jag känner inte att vi behöver stressa med träning och spel. Fem veckor innan tävling så kommer jag börja jobba hårt, för då finns något att se framemot i horisonten.

Stensons egen tränare Pete Cowen, 69, är en av de drabbade. Sannolikt smittades han på väg hem från The Players Championship – en tävling där första dagen spelades med åskådare men sedan ställdes in.
– Jag hoppas och tror att han inte smittade senast jag träffade honom. Jag tror han kommer klara sig men han har känt sig rejält krasslig, säger Stenson.

LÄS MER: Coronaviruset Tigers största fiende i jakten på rekordet

”Var säker på att jag skulle dö”

I intervjun med The Guardian berättar också Stenson om tidigare fajter med vanlig influensa.
– De säger ju att de flesta bara får milda symptom eller inga symptom alls, men vem vill kasta tärningen och chansa? Jag har haft den vanliga influensan tre gånger och mått väldigt dåligt av det. Inför Masters 2014 låg jag bara i sängen i nio dagar med hög feber. På första tävlingsdagen, det var väldigt varmt, så höll jag på att ramla ner i Rae’s Creek på väg från 13:e green. Min caddie fick ta tag i min arm och leda mig bort till nästa tee.
– Vid ett annat tillfälle var jag fullkomligt övertygad om att jag skulle dö. Och om det här viruset då ska kunna vara ännu värre, så känns det inget vidare. Människor är i stor fara och det här är riktigt otäckt, avslutar Stenson.

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger