Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Emma Nilssons bästa placering på Europatouren

Sverige lämnar fortsatt stora avtryck inom damgolfen.
I helgens tävling i Sydafrika tog Emma Nilsson karriärens bästa placering medan Julia Engström noterades för sin femte topp 10 i rad.
– Det är ett riktigt lyft för mig, säger Nilsson.

Emma Nilsson.Foto: Tristan Jones, Ladies European Tour

LÄS MER: Efter McIlroys kritik – The Players ställs in

Coronaviruset har lett till inställda idrottsvenemang världen över. Men en tävling som genomfördes enligt plan var Investec South African Women’s Open – och det var nog Emma Nilsson glad för.
Svenskan delade andraplatsen efter att ha varit snubblande nära att tvinga fram ett särspel. Efter att han avslutat finalrundan med två raka birdies kom hon så när i kapp segrande Alice Hewson (England)
– Jag rankar den här framgången väldigt högt. Riktigt skönt att känna att man är med i toppen, säger Emma till Kristianstadsbladet.

Fem raka för Engström

Placeringen var Kristianstadstjejens bästa i karriären på Europatouren. Hon hade sedan tidigare en sjätteplats i Hero Indian Open och även några vinster samt 2018 års totalseger en nivå under på Ladies European Tour Access Series.
Samtidigt som Nilsson kom tvåa noterades Julia Engström för sin femte raka topp 10-placering. Ringenästalangen var under mitten av finalrundan upp i delad ledning, men denna gång räckte det inte hela vägen för Engström som tog sin första seger på touren för ett par veckor sedan. Engström har visat imponerande form och har slutat 4–3–6–1–7 i sina fem senaste tävlingar.

LÄS MER: Följ Expressens live-rapportering om coronaviruset

Oklart kring framtiden

22-åriga segrarinnan Alice Hewson svarade i och med vinsten för en unik insats. Tävlingen var hennes första någonsin på touren. Hon gick sista ronden på 71 slag och slutade fem under par totalt.
På grund av coronaviruset råder stora frågetecken kring när Ladies European Tour kan genomföra sin nästa tävling.
– Framtiden är väldigt oklar med tanke på coronaviruset. Vi får se hur det utvecklar sig. Men jag är i alla fall jätteglad över den här andraplatsen, Emma Nilsson.


Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger