Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Anton Karlsson vann på Challengetouren: ”Bästa jag någonsin spelat”

Anton Karlsson har vunnit sin första seger på Challengetouren.
Efter att ha fått börja om ett hack under Europatouren tog det bara ett par tävlingar innan han fick kyssa bucklan. Segern kom i RAM Cape Town Open på Royal Cape GC utanför Kapstaden.
– Jag spelade det bästa jag någonsin spelat, säger han till tourens hemsida.

Foto: Challengetour

 

LÄS MER: Klubbor, bollar och kläder – här läser du alla Golfbloggens utrustningstester

2019 gick det inte så bra som Uppsalasonen Anton Karlsson hade hoppas och till årets säsong tvingades han således starta om på Challengetouren.
Men det skulle inte dröja länge innan framgångarna trillade in. Efter en makalös spurt under mitten av finalvarvet i RAM Cape Town Open stod 26-åringen som segrare.
– Det har varit en av de tuffaste dagarna jag varit med om på en golfbana, men det känns fantastiskt att få prestera så här och sluta som segrare, säger Karlsson efter att ha kysst segerbucklan.
– Jag var tre slag bakom när dagen började, men jag visste att det skulle vara svårt där ute med stark vind, så det handlade mycket om att hålla tålamodet och göra min egen grej.

LÄS MER: Golfbloggen spelar Old Course

Reste sig efter kämpig start

Efter en knackig start med bogey på både ettan och fyran gjorde gjorde fem raka birdies från hål nio till 13. Det bäddade för seger med ett slags marginal.
– Jag slog inte så dåliga slag men missade mer på fel ställe i början av ronden, sedan fick jag verkligen till det från hål fem och framåt. Därifrån spelade jag det bästa jag någonsin spelat. Det var fantastiskt.
På 18:e och sista hålet krävdes dock att han satte en ganska rejäl retur för par.
– Jag hade slagit vartenda slag precis som jag ville och sedan skickade jag putten en bra bit längre än vad man vill. Men det är alltid skönt att sänka en fin putt för att vinna.

I och med vinsten klättrade Anton Karlsson till en andraplats på Road to Mallorca, Challengetourens Order of Merit. Segern var hans första på touren.


Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger