Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Emotionell segrarinna när Sagström klappade igenom

Madelene Sagström skulle skriva historia och bli först sedan 2017 att vinna två raka titlar på touren – men istället blev Linnea Ström bästa svenska i Victoria.
Och tävlingen fick en minst sagt oväntad vinnare.
– För ett år sedan skulle jag sluta spela golf, säger Hee Young Park.

Hee Young Park (arkivbild).Foto: AP

LÄS MER: Sagström ett slag bakom inför avgörandet

Svenska Madelene Sagström gick ut ett slag bakom ledande Ayean Cho, men de båda hade stora problem både med nerver och den starka vinden.
Cho och Sagström gick båda söndagens runda hela nio slag över par och rasade genom resultatlistorna.
För Sagströms del betydde det att drömmen om att bli första back-to-back-segrarinna på touren sedan tidigare världsettan, kinesiskan Shanshan Feng (2017) gick i kras – och att Annika Sörenstam fortsatt är ensam svenska att vinna flera LPGA Tour-tävlingar i följd.
2005 vann Sörenstam fyra tävlingar på raken.
Redan på hål fyra gjorde Sagström en dubbel – sex slag i på en par fyra – och när hon följde upp det med en trippelbogey på elvan var hoppet definitivt ute.

LÄS MER: Sagström berättade – då ändrades allt

Vinnaren skulle sluta spela golf

Istället stod det svenska hoppet till Linnea Ström som tack vare tre raka birdies på hål 11-13 blandade sig i den absoluta toppstriden.
23-åringen från Göteborg var till slut bara ett slag från att ta sig till särspel. Hon slutade fyra – Ströms bästa placering på LPGA Tour.

Men skulle bli en helkoreansk uppgörelse. Hye Jin Choi, So Youn Ryu och Hee Young Park gjorde upp särspel. Och det krävdes fyra hål innan Park drog det längsta strået.
– Förra året var det värsta i mitt liv, jag fick gå tillbaka och kvala för att behålla min plats på touren och trodde inte jag hade spelet att fortsätta spela golf. Jag funderade på att sluta. Jag klarade kvalskolan och fick chansen att spela ett år till, men jag slutade inte kämpa och nu känns känns som att jag fått en gåva från Gud.

Segern var Parks tredje på touren, men hennes första på sedan 2014.

LÄS MER: Klubbor, bollar och kläder – här läser du alla Golfbloggens utrustningstester

Hemmaseger bland herrarna

Herrarnas Europatouren spelades också denna på 13th Beach Golf Club i Victoria, där de också spelade för samma prissumma som damerna – ett koncept som bara kan jämföra med svenska Scandinavian Mixed där de till sommaren även spelar för samma pott och trofé.
I Victoria tog 21-åriga australiern Min Woo Lee sin första seger på touren, och det blev därmed en hemmaspelare som vann.

LÄS MER: Golfbloggen spelar Old Course


 

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger