Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Sagström ett bakom ledningen inför avgörandet

Det var kämpigt i de blåsiga förhållandena på 13th Beach Golf Club, men Madelene Sagström hängde i och när 18 hål återstår är svenskan ett slag bakom koreanskan Ayean Cho.

Madelene Sagström.Foto: TT

Många av spelarna gick över par under den tredje rundan av ISPS Handa Vic Open i australiensiska Victoria. Madelene Sagström var en av dem.
Svenskan började fint. 27-åringen som inledde dagen i ledning gjorde visserligen bogey på det första hålet, men följde upp det med eagle och birdie. Det såg ut som att hon cementerat ledningen.

LÄS MER: Sagström i ledningen – publikfavorit i Australien

Birdietorka i starka vindar

Men sedan tog det roliga slut. Sagström skulle få vänta på sin nästa birdie till det 18 och sista hålet för dagen, en par femma där hon efter en fin drive slog upp andraslaget på green och sedan behövde två puttar för att få bollen i hål.
Under tiden hade koreanskan Ayean Cho både kommit ikapp och gått förbi. När 18 hål återstår är hon ett slag före Madelene Sagström.

Men svenskan ska inte misströsta, bara fem av de 65 spelare som klarade fredagens kvalgräns gick den tredje rundan under par, och svenskan har fortsatt bra chans att vinna.
Att den LPGA Tour-debutanten Linnéa Johansson gick tredjerundan på hela 83 slag, illustrerade kanske bäst hur svårspelad banan var denna blåsiga dag.

LÄS MER: Golfbloggen listar årets hetaste utrustningssnackisar

Sagström kan ta andra raka

Vinner Madelene Sagström tar hon hem sin andra raka titel på LPGA Tour. För två veckor vann hon i sin säsongsdebut i Florida där hon kammade hem tre miljoner kronor och klättrade upp till plats nummer 55 på världsrankingen.
Segerchecken i Australien ligger på drygt 1,8 miljoner kronor.

Europatouren för herrar spelas på samma golfklubb och för lika stor pott. Där leder Min Woo Lee på -15 medan bäste svensk är Rikard Karlberg, sex slag bakom.Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger