Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

AVSLÖJAR: Ny nordisk proffstour presenteras i veckan

Golfbloggen kan avslöja att en ny serie nordiska golftävlingar kommer att presenteras i dagarna.
Det är ett samarbete mellan Sverige, Norge och Danmark som resulterat i närmre tio tävlingar, varav merparten kommer att spelas i Sverige.

Kanske kan en ny nordisk proffstour fostra fler stjärnspelare – som exempelvis vår just nu bäst rankade damgolfare Madelene Sagström.Foto. TT

LÄS MER: Krönika – ”Mutor, lögner och grisfest”

Det satsas hårt på nordisk damgolf.
I dagarna kommer det presenteras en ny nordisk damtour med tävlingar i Sverige, Norge och Danmark.
Prissummorna kommer enligt uppgift att landa på minst 35 000 euro per tävling, och flera av dem kommer att ingå i Ladies European Tour Access Series, en nivå under Europatouren.

Möjliggör naturlig tävlingstrappa

Detta gör att det likt på herrsidan blir en mer naturlig trappa från juniorgolf, via den nya nordiska ligan och Europatouren över till LPGA-touren i USA där världens bästa damgolfare spelar.
Nyheten väntas bekräftas av de respektive förbunden senare i veckan.

LÄS MER: Krönika – ”Därför måste utrustningen stoppas”

I fjol spelades stora nordiska damtävlingar på bland annat Skaftö, Allerum och Västerås, dessa klubbar kommer att behålla sina tävlingar. Till dessa adderas ytterligare några tävlingar på andra banor.


Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger