Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Sagström 18 hål från första segern på LPGA-touren

Madelene Sagström är en runda från sin första seger på LPGA-touren.
27-åringen från Enköpings Golfklubb leder Gainbridge LPGA at Boca med tre slag inför den avgörande dagens spel.
– En seger skulle betyda allt för mig, men jag är här för att hålla i längden, säger Sagström till tourens hemsida.

Sagström. Foto: Viasat Golf

LÄS MER: Tester av bollar, klubbor, kläder och skor – här hittar du alla Golfbloggens utrustningsartiklar

För ett några år sedan dominerade Madelene Sagström Symetra Tour, en nivå under LPGA-touren. På Symetra noterades hon tre titlar under 2016. Men på högsta nivån har hon aldrig vunnit.
– Jag var i det här läget några gånger på Symetra och nyckeln är att inte ändra någonting. Har man satt sig i den här positionen har man uppenbarligen gjort något rätt, säger Sagström inför avgörandet.

Efter succéåret på Symetra Tour leverade Sagström en del bra resultat under 2017 och togs så småningom ut som wildcard av Solheim Cup-kaptenen Annika Sörenstam. Men därefter har det inte gått fullt så bra för svenskan som många hade väntat sig – fram till nu.

LÄS MER: Bästa golfbanorna jag spelat utomlands 2019

Fredagens runda karriärens bästa

På fredagen gjorde hon hela elva birdies på sin väg mot en 62-runda. Tack vare karriärens bästa 18-hålsresultat tog hon initiativet i LPGA-tävlingen Gainbridge LPGA at Boca.

Inför lördagens tredje runda ledde Sagström med ett slag före spanska stjärnan Carlotta Ciganda. Men det var en ledning som Sagström snabbt skulle dryga ut.
Sagström träffade samtliga 18 greener på rätt antal slag och gjorde inte en enda bogey den tredje rundan. Hon slutade fem slag under par för dagen (totalt -15) och leder med två slag när 18 hål återstår.
– Jag var fyra under par efter nio och kände bara ”here we go again”. Det var viktigt att köra på, säger Sagström till tourens hemsida.

Stjärnspäckad ledartavla

Tvåa är världsfemman Hasa Natoaka, Flerfaldiga LPGA-vinnarna Sei-Young Kim och Danielle Kang skuggar i sin tur henne på -12.
– En seger hade betytt allt för mig, men jag är här för att hålla i längden och så målet med den sista rundan är att bara gå ut och göra mig själv stolt över hur jag spelat och hur jag hanterat situationen, säger Sagström.

Sagström har för veckan tagit in sin svärfar Allen Clark som caddie – och frågan är om Madde om hon på söndagen får sitt stora genombrott inte borde föreslå en permanent lösning…


Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger