Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Pensionären Robert Karlsson tvåa i Dubai

Robert Karlsson fyllde 50 i september och kvalade i höstas in till den amerikanska seniortouren.
Men trots att han skulle kunna pensionera sig från Europatouren fortsätter svensken att göra resultat – halvvägs in i Dubai Desert Classic ligger svensken tvåa.
– I dag var det riktigt roligt att spela, sa Karlsson till Viasat Golf efter andraronden.

Robert Karlsson.Foto: Imago

LÄS MER: Bästa golfbanorna jag spelat utomlands 2019

Efter två rundor delar Katrineholmssonen Robert Karlsson andraplatsen med Dean Burmeister. Duon är ett slag bakom ledande engelsmannen Eddie Pepperell.
Karlsson har gått de två första rundorna på 69 respektive 68 slag och har mer än bevisat att seniortouren kan vänta ett tag till.
– Jag slog riktigt bra drives i dag. Det är verkligen nyckeln på den här banan. Jag spelade tillsammans med Sam Horsefield och han slår bollen säkert 30–40 meter längre än mig. Men han var i ruffen alldeles för mycket. Och då gör man det svårt här ute, säger Karlsson till Viasat.

LÄS MER: Robert Karlsson gästkrönikerar på Golfbloggen – ”Orolig för framtiden”

”Spelade konservativt och tråkigt”

Kort och rakt från tee, typisk pensionärsgolf kan tyckas? Men precisionen ledde till framgång.
– Ibland kändes det som att jag spelade lite konservativt och tråkigt, förklarar Robert Karlsson och fortsätter:
– Men greenerna är så pass bra att om man är åtta-nio meter från flaggan kommer man pilla i någon eller några puttar. Jag tror jag hade ytterligare tre-fyra bollar som var och nosade vid hål men inte satt.

Robert Karlsson är assisterande kapten i det Ryder Cup-lag som lett av Padraig Harrington å Europas vägnar ska försvara bucklan. Bibehåller han formen kanske Karlsson borde spela snarare än assistera Harrington.

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger