Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Tigers oväntade drag – tog in poliskonstapel som caddie

Tiger Woods årsdebut bjuder på en oväntad nyhet.
Inför tävlingen i San Diego tog världsstjärnan  in en poliskonstapel som caddie.
– Vi borde hylla poliserna varje dag, säger Tiger Woods enligt GolfWeek.

Foto: TT / Good Morning San Diego

LÄS MER: Bästa golfbanorna jag spelat utomlands 2019

Poliskonstapeln Deborah Ganley bar Tiger Woods bag under onsdagens träningsrunda inför Farmer´s Insurance Open på klassiska Torrey Pines i San Diego.
– Jag fixar detta. Jag gymmar precis som du, ska Deborah har förklarat för världsstjärnan inför deras 18 hål tillsammans.

Polisen Deborah hade fått prisats som en ”Stadshjälte”, ett pris som tilldelas en person i San Diego som visat beslutsamhet i att ”tjäna och försvara” sin hemstad.
Vad Deborah först inte visste var att belöningen skulle vara 18 hål som caddie för Tiger Woods när PGA Tour kom på besök.

LÄS MER: Tiger Woods bragd korad till årets idrottshändelse

Tvekade aldrig om Tiger

Deborah som flera gånger tidigare tjänstgjort som säkerhetsvakt när både Farmers´s Insurance Open och US Open spelats på Torrey Pines fick denna gång gå innanför repen, bredvid den kanske bäste som spelat spelet när han deltog i onsdagens Pro Am-tävling.

För GolfWeek berättar 57-åringen att hon aldrig tvekade kring att Tiger skulle komma tillbaka från den tillsynes avgrundsdjupa personliga svacka som bland annat såg honom genomgå ett flertal ryggoperationer samt en konfrontation med just polisen.
– Jag tvekade aldrig. Hans intensitet har alltid imponerat mig så mycket.

När Farmer´s Insurance Open drar igång på torsdagen är Woods tillbaka på en bana där han vunnit hela åtta gånger, bland annat US Open 2008 som är en av golfstjärnans kanske mest minnesvärda segrar. Han vann då efter ett 18 hål långt särspel – trots att han hade en fraktur på höger knä och knappt kunde gå.
Då, 2008, sänkte Woods en lång putt på det 72:a hålet för att tvinga fram särspelet mot Rocco Mediate.

”Trodde hela huset skulle rasa”

Ganley minns hur hon den dagen jobbade som säkerhetsvakt. Hon befann sig övervakningsrummet.
– Vrålet var så högt att jag trodde hela huset skulle rasa.

Efter onsdagens runda tackade Woods sin tillförordnade caddie.
– Vi borde hylla och visa polisen tacksamhet varje vecka.

Woods spelar sin första runda av Farmer´s Insurance Open på Torrey Pines norra bana med start klockan 18.40 svensk tid. Då kommer hans vanliga caddie Joe La Cava att bära bagen.

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger