Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Tre svenskor klara för stortävlingen på Augusta National

Svenskorna Linn Grant, Ingrid Lindblad och Maja Stark har säkrat sina platser i Augusta National Women’s Amateur.
Damtävlingen spelas för andra gången på mytomspunna Augusta National.

Maja Stark, Linn Grant och Ingrid Lindblad.
Foto: Göran Söderqvist.

Den första upplagan av Augusta Women’s Amateur spelades 2019 och blev en stor succé. Amatörtävlingen som spelades på Champions Retreat och mytomspunna Augusta National var den första för tjejer på banan och lockade stort intresse världen över.

Omöjligt att komma ut?

Fjolårets tävling ansågs banbrytande då klubben är ultraprivat och mycket konservativ, förutom under US Masters då världens bästa herrproffs sedan 1934 gjort upp om en grön kavaj är det praktiskt taget omöjligt att få en starttid på den mytomspunna banan.
Du har varit tvungen att bli inbjuden av en av de få medlemmarna eller vinna i det årliga medielotteriet som hålls i samband med Masters-tävlingen. Då får 25 skrivande journalister och ett antal tv-människor spela. Därefter är de i karantän i sju år.

Det sägs att Augusta National är en av de svåraste banorna i världen att komma ut på.

LÄS MER: Krönika – Tävlingen var det bästa som kunde hända

LÄS MER: Därför nobbade Frida Kinhult Augusta National

Men 2020 spelas alltså Augusta National Women’s Amateur för andra gången och det står klart att tre svenskor kommer till spel; Linn Grant (Helsingborg), Ingrid Lindblad (Ringenäs) och Maja Stark (Abbekås).
Första rundan spelas den 1 april på Champions Retreat och den andra rundan efterföljande dag på samma bana.

Alla får spela Augusta National

Därefter dras kvalgränsen. Alla deltagare får spela en träningsrunda på Augusta National under fredagen den 3 april innan den sista och avgörande rundan spelas på lördagen före US Masters.
– En inbjudan till detta mästerskap innebär att spelaren uppnått något imponerande inom amatörgolfen. Vi ser framemot att välkomna startfältet till Augusta i april och är säkra på vår tro – vilket lyfts fram med dessa talangfulla spelare – att denna tävling påverkar spelets tillväxt på ett meningsfullt sätt, säger Fred Ridley, ordförande i Augusta National Golf Club.

LÄS MER: Golfbloggen spelar Champions Retreat

LÄS MER: Golfbloggen spelar Augusta National

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger