Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Svensk superdag i Abu Dhabi – Söderberg och Lagergren har tätkänning

Efter den första dagens spel var det dystra svenska rapporter från årets första Rolex Series-tävling i Abu Dhabi.
Annat var det på fredagen; en riktig superdag ur svensk synvinkel där både Sebastian Söderberg och Joakim Lagergren spurtade mot toppen.
– Golf är lustigt ibland, säger Söderberg till Viasat Golf.

Söderberg och Lagergren. Foto: Bildbyrån / TT

Sebastian Söderberg bytte torsdagens 75 slag mot 64 på fredagen och har plötsligt tätkänning i den penningstinna tävlingen i Mellanöstern.
Han rivstartade rundan med åtta birdies sina första tio hål, gjorde tio totalt och landade på åtta under par för ronden.
– Jag kom ut i morse, det var helt vindstilla och jag missade inte ett slag i början. Sex av mina åtta första birdieputtar var inom 2,5 meter – det kändes sjukt lätt, säger 29-åringen till Viasat Golf.

LÄS MER: Bästa golfbanorna jag spelat utomlands 2019

Klättrade 100 placeringar

Söderberg klättrade under fredagen från 110:e till 10:e plats.
Nästan lika stort skutt tog Joakim Lagergren som också han noterades för blygsamma 75 slag på torsdagen men följde upp det med 65 på fredagen. Han klättrade därmed 93 placeringar och är delad 19:e.
De båda är fyra respektive fem slag bakom ledande Matthew Fitzpatrick och har goda chanser till en bra veckopeng då den totala prissumman uppgår till hela 7 miljoner dollar.

Kinhult kastade in handduken

Lika kul har inte ökenutflykten varit för Marcus Kinhult som före torsdagsronden kastade in handduken i sista stund.
23-åringen insjuknade med feber i början av veckan.
– Jag tänkte att det fanns en chans, värmde upp och slog några bollar. Men det hade inte varit rättvist att gå ut som jag kände mig då, säger Kinhult till Viasat
Kinhult – som för närvarande är näst bäste svensk på världsrankingen – sparkar istället igång säsongen nästa vecka med Dubai Desert Classic.

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger