Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Greps för försök till sexköp – nu är han en vinnare igen

I december greps Tommy “Two Gloves” Gainey i samband med en sexköpshärva.
Det var då relativt oklart hur golfsäsongen 2020 skulle se ut för amerikanen – men när årets första Korn Ferry-tävling avgjordes på onsdagen så stod han trots den stökiga vintern som vinnare.
– Det här betyder allt. Min fru, jag älskar henne över allt och den här segern är för henne och pojkarna, säger han.

Foto: TT / Wikimedia Commons

Tommy Gainey blev proffs 1997 och växte snabbt i popularitet bland golfpubliken, bland annat stack han ut genom att bära golfhandskar på båda händerna.
Men de senaste åren har det gått tyngre och Gainey hade inför veckans tävling inte vunnit sedan han 2012 kammade hem McGladrey Classic.

LÄS MER: Bästa golfbanorna jag spelat utomlands 2019

Men efter att ha avslutat The Bahamas Great Exuma Classic med tre raka birdies på hål 16, 17 och 18 vann han till slut med fyra slags marginal, segerscoren skrevs till elva under par.
Det var en emotionell vinnare som efteråt tackade nära och kära – som efter en minst sagt kaotisk jul fortsatt är vid hans sida.

Försökte köpa sex

I en polisräd i början av december fångades Tommy Gainey på film sedan han försökt köpa sex av en polis som klätt ut sig till prostituerad.
På videon kan man enligt den amerikanska skvallersajten TMZ se hur Tommy Gainey erbjudit poliskvinnan 60 amerikanska dollar – knappt 600 svenska kronor – för ett ”snabbt besök”.

LÄS MER: Världsettans comeback – efter att ha slitit sönder knät

Allt som allt greps 124 personer i insatsen som gick under namnet ”Operation Santa’s Naughty List”. Gainey släpptes mot en borgen på 500 dollar.

44-årige Gainey, som har fru och två barn, har kontaktats av Golf Digest. Men fram till nu har varken Gainey eller hans agent velat kommentera händelsen.
I en intervju vid sidan av 18:e green sa Gainey så här efter att ha sänkt den avgörande putten:
– Med skadorna jag har kämpat med och de andra problemen jag har haft, jag känner mig väldigt lyckligt lottad och välsignad. Det här betyder allt. Min fru, jag älskar henne över allt och den här segern är för henne och pojkarna.


Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger