Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Världsettan tillbaka i spel – efter att ha slitit sönder knät

Världsettan Brooks Koepka gjorde comeback från skada när Abu Dhabi HSBC Championship under torsdagen går av stapeln.
Det efter en minst sagt tung skadeperiod.
– Det var olidligt. En enorm smärta, säger han enligt Golf Channel.

Foto: TT

LÄS MER: Bästa golfbanorna jag spelat utomlands 2019

Hösten och vintern har inneburit rehabiliteringsträning två gånger om för amerikanske världsettan Brooks Koepka.
Koepka som de senaste åren utvecklats till något av en expert på stortävlingar har kammat hem hela fyra majortitlar sedan US Open 2017, lägg till det tre andraplatser och en fjärdeplats i fjol.

Redan i mars månad började han känna av knäproblemen, men det var först efter fjolårets majors var avklarade som han bestämde sig för att genomgå en stamcellsoperation. Smärtan försvann temporärt innan det smällde till i CJ Cup i Sydkorea.
– I Korea slet jag sönder knät igen och knäskålen flyttades in i det skyddande fettlagret i knät. Det var olidligt. En enorm smärta. Verkligen inte roligt, säger Koepka inför årsdebuten i Abu Dhabi.

LÄS MER: Krönika – ”Han är byggd som Hulken och svingar som Ben Hogan”

”Skulle det någonsin bli bra?”

Skadan gjorde att Koepka missade både Presidents Cup och Tiger Woods inbjudningstävling Hero World Challenge på Bahamas. Mellan operationen i november och fram till jul slog inte Koepka en enda golfboll, och han säger sig fortfarande inte vara helt återställd.
– Knät känns stabilt. Från Korea och fram till för en och en halv månad sedan var känslan att vad som helst kunde hända med knät. Att knäskålen kunde åka till vänster, bakåt eller så.
– Även när läkarna gav mig grönt ljus var jag osäker på hur det skulle kännas och om det någonsin skulle kännas som vanligt igen.

Lyckats bibehålla formen

Trots sin stora framgång de senaste åren går det inte att säga annat än att Brooks Koepka jagats av skador. En allvarlig handledsskada satte stopp för den kraftfulle världsettan så sent som inför US Masters 2018 – en skada som gick hårt åt Koepka även mentalt.

LÄS MER: Koepka gömde sig – ”Var jobbigt att bli tjock”

Annat än jobbigt har Koepka det dock i Abu Dhabi denna vecka. Han inledde med att gå sex slag under par den första rundan och blandar sig därmed i toppstriden.
Han ligger för närvarande två slag bakom italienaren Renato Paratore.

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger