Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Reed har kontaktat advokat – ska tysta experten

US Masters-vinnaren och Ryder Cup-spelaren Patrick Reed häcklas världen över för regelkontroversen i Tiger Woods tävling i december.
Nu har han tagit till advokat för att tysta amerikanske stjärnexperten Brandel Chamblee.
– Det han gör oroar mig, säger Chamblee enligt GolfWeek.

Foto: TT

LÄS MER: Bästa golfbanorna jag spelat 2019

Proffsgolfens utan tvekan hetaste potatis har den gångna månaden varit fuskanklagelserna mot Patrick Reed.
Under förra veckans tävling skrek en åskådare ”fuskare” medan Reeds boll var på väg mot hål och under Presidents Cup i december hade flera supportrar med sig plastspadar i syfte att häckla amerikanen som i Tiger Woods tävling på Bahamas förbättrat sitt läge i sanden. Två gånger om förde Reed med hjälp av sin klubba bort sand bakom bollen. Förseelsen fångades på kamera och Reed straffades med två slags plikt – lika många slag som han slutade bakom vinnaren Henrik Stenson.

Reed accepterade pliktslagen men menade att han inte medvetet fuskat och att kameravinkeln inte varit till hans fördel.
Men detta är bara början.

LÄS MER: Ett geni har lämnat oss – så minns vi Pete Dye

Tagit till advokat

Under Presidents Cup, en match mellan USA och det internationella laget, fick Reeds caddie nog och gav sig på en av åskådarna. Caddien stängdes av.
En av de som uttryckt sig mest kritiskt mot Reeds beteende och som även kallat honom ”fuskare” är den amerikanska stjärnkritikern Brandel Chamblee. Nu har GolfWeek publicerat uppgifter om att Reed via sin advokat hotat Chamblee med stämning i fall han inte slutar hävda att Reed fuskade på Bahamas.

”Syftet med detta brev är försäkra oss om att du slutar sprida falska och förtalande anklagelser om att mr. Reed fuskade vid Hero World Challenge på Bahamas”, skrev Peter Ginsberg vid advokatbyrån Sullivan & Worcester i New York.
Samme Grinsberg har tidigare stämt PGA Tour å Vijay Singhs vägnar, Singh anklagades för att ha brutit mot tourens antidopingpolicy. Advokaten har bekräftat för GolfWeek att han skickat brevet till Chamblee.
”Du vet men ignorerar att PGA-touren tror att Patrick omedvetet brutit mot regeln, annars hade han diskvalificerats från tävlingen i stället för att bli pliktad”, skriver Ginsberg senare i brevet.

”Se den större bilden”

För GolfWeek berättar Chamblee att han tar lättsamt på brevet.
– Han skriver att videoupptagningen talar för Patrick och då undrar jag hur Patrick Reed lyckats hitta den ende advokaten i världen som inte spelar golf. Senare i brevet fick jag känslan av att jag läste Finnegans Wake, säger kritikern och refererar till James Joyce ökänt svårlästa bok från 1939.

Ginsbergs brev till Golf Channel-kritikern tar också upp det faktum att man rapporterat om fusk- och stöldanklagelser från den amerikanske stjärnans college-dagar. Bifogat finns uttalande från Reeds tidigare tränare där de skriver att det handlat om ”ärliga och omedvetna misstag” och att Reed tilldelats avstängningar för att hålla laget enat.

LÄS MER: Reed fuskade och stal på college?

Reed och hans advokat pekar inte på några direkta följder kräver att Chamblee skriver på kontraktet och därmed accepterar att sluta kalla Reed ”fuskare”.
Men det är inte så sannolikt.
– Mitt jobb är att vara korrekt i mina analyser och väga mina ord noggrant. Inget jag säger eller har sagt har kommit spontant. Jag har funderat över exakt vad jag vill säga för att tittarna ska se den större bilden, säger Chamblee och tillägger:
– Istället för att vara din egen domare blir det ”fånga mig om du kan”, och det oroar mig.


Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger