Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Henrik Stenson vann Woods tävling – första segern på 2,5 år

Henrik Stenson hade inte vunnit sedan augusti 2017.
Men i Tiger Woods inbjudningstävling på Bahamas såg den 43-årige svensken till att bryta segertorkan och vann en fin prischeck på hela 1 miljon dollar.
– Jag är väldigt glad, säger Henrik Stenson i C More.

Foto: TT

Henrik Stenson hade egentligen inte kvalificerat sig för tävlingen utan kom med som reserv efter en speciell inbjudan från värden Tiger Woods.
Trots det låg han tvåa inför den sista rundan – och fick en flygande start i jakten på segern.

Stenson gjorde birdie på det första hålet och eftersom dåvarande ledaren Gary Woodland gjorde bogey på tvåan och sedan dubbelbogey på trean var det snabbt blågult i topp.
Stenson jagades därefter främst av Jon Rahm, Tiger Woods och Justin Thomas – som alla vid olika skeden var uppe i ledningen – men lyckades mycket tack vare två sänkta långputtar och ett inspel med träfemman som från 230 meter stannade precis bredvid koppen säkra segern.

Första segern på 2,5 år

Tre par senare var Henrik Stensons första seger sedan triumfen i Wyndham Championship ett faktum. Titeln är hans sjunde på PGA Tour.
– Jag är väldigt glad över hur jag kämpade de sista nio hålen och sänkte flera långa puttar. Sedan var det så klart dagens höjdpunkt med slaget på 15, förklarar Stenson.
Efteråt fick Stenson frågor om hur han återfunnit formen efter att kontinuerligt under hela året ha tappat på världsrankingen.

Under 2019 hade Henrik Stenson tappat från 26:e till 40:e plats på världsrankingen. Detta efter att för bara tre år sen nått karriärens bästaplacering; nummer 2.

”Det har jag väl visat nu?”

Segern på Bahamas resulterar i ett rejält kliv i rätt riktning då 17 av världens absolut bästa spelare närvarade. Troligtvis hamnar Stenson 26:a på den nya lista som publiceras på måndag.
Rankingen är viktig – inte minst för att komma med i Europas Ryder Cup-lag nästa år.
– Jag kände att det började röra sig på rätt väg efter tourfinalen i Dubai, efteråt fick jag chans att tillbringa ett par timmar på drivingrangen tillsammans med min tränare Pete Cowen och kom hit med en bättre känsla, säger Stenson och fortsätter:
– Min ranking har dippat, men det har inte varit katastrofalt. Men visst jag har varit topp 10 fem-sex år i rad och det är där jag vill vara. Jag känner fortfarande att jag kan mäta mig med de bästa när jag spelar till min potential. Det visade jag väl nu?

 

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger