Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Stenson går för segern – Reed straffad för fusk

Henrik Stenson spelar årets sista tävling – och har chans att ta årets första seger.
Den svenske 43-åringen är bara ett slag bakom ledande Gary Woodland när en runda återstår av Tiger Woods välgörenhetstävling på Bahamas.

Samtidigt stal Patrick Reed rubrikerna av helt fel anledning.

Foto: Bildbyrån

Henrik Stenson svarade för en ny fin runda i solen på Bahamas. Hans 68-runda innehöll fem birdies, men en bogey på det sista hålet för att han är ett slag bakom den regerande US Open-vinnaren Gary Woodland inför lördagens sista och avgörande runda.

Stenson har inte vunnit någon tävling i år och har rasat till 40:e plats på världsrankingen. Faktum är att han inte vunnit sedan Wyndham Championship 2017. Hero World Challenge är därmed en chans att ta den första segern på mer än två år – och även ta ett rejält kliv på rankingen.

Den sista dagen på Bahamas kommer Stenson att spela i ledarboll tillsammans med Woodland, som är blott ett slag före.

Patrick Reed straffad för fusk

Men det är tätt i toppen – bara ett slag bakom Stenson finns en riktig stjärntrio i form av Justin Thomas, Jon Rahm och tävlingens värd Tiger Woods.

Jobbigare var det för Patrick Reed, Mastersvinnaren från 2018 som har ett förflutet där han under universitetsåren anklagats för fusk.

Så här skriver TT:

Han ledde med två slag inför fredagens runda. Men Reed, som liksom Stenson avslutade dagen på 12 under par, vann verkligen inga nya beundrare under den tredje rundan. På 11:e hålet låg Reed i ett svårt läge i sanden när en tv-kamera fångade hur amerikanen med två provsvingar förbättrade sitt läge – till synes fullt medvetet – genom att svinga bort sand bakom bollen.

LÄS MER: Fuskade han? Det är möjligt

Reed bestraffades med två pliktslag och ligger därmed delad sexa inför avgörandet.

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger