Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Julia Engströms stormsteg mot första segern: ”Nynnat”

Svenska supertalangen Julia Engström går med stormsteg mot sin första seger på Europatouren.
Halvvägs in i Magical Kenya Ladies Open leder Ringenäs-tjejen med hela sex slag.
– Jag har inte tänkt så mycket på det utan mest gått och nynnat på låtar och snackat med min lokala caddie, säger Julia.

Foto: Göran Söderqvist

Det går som på räls för Julia Engström. Förra veckan gick hon för första gången i karriären i ledarboll den sista dagen på Ladies European Tour, men fick då se sig besegrad av Solheim Cup-spelaren Anne Van Dam.

Denna vecka går det om möjligt ännu bättre för 18-åringen från Ringenäs.
Hon tog direkt tag i taktpinnen och ledde efter den första rundan – när fredagens spel sedan inleddes gasade hon på ytterligare.

Engström: ”Njuter av solen”

Hennes 66 runda från torsdagen följdes upp med en 65:a innehållandes hela sju birdies.
Engström ligger därmed elva under par och leder med hela sex slags marginal före Kelsey MacDonald och Ursula Wikström.
– Det är första gången i Kenya och jag njuter verkligen. Det är ganska varmt här medan det är kallt i Sverige så jag njuter av årets sista soldagar. Jag spelar stabilt och det rullar bara på.

Julia Engström har en tidigare proffsseger under bältet. I fjol vann hon Finnish Open på Ladies European Tour Access Series, en nivå under den hon spelar på för närvarande.
Håller hon hela vägen skulle en titel i Kenya alltså innebära hennes första titel på Europatouren.
När jag ringer upp berättar Julia att hon fått med sig värdefulla erfarenheter från förra veckans upplevelse.
– Jag vet inte om det är så att jag lärde mig något speciellt, men det är en erfarenhet som är bra att ha med sig. Det var annorlunda än vanligt med stora TV-team och bilar med kameror som bara var några meter bakom när man skulle slå.
– Jag tror inte det påverkade mig, utan det var mest kul. Det är ju skillnad på att gå klockan åtta på morgonen en torsdag och sist av alla en söndag. Men samtidigt så är det ju det man spelar för.

Segermelodin: ”Nynna”

Den vinnande melodin inför helgen blir att köra på som vanligt. Vanligt denna veckan har varit rejält med snack med den lokala caddie hon hyrt in för veckan.
Den tilltänkta spelpartnern Camilla Lennarth tvingades nämligen dra sig ur på grund av skada.
– Jag har inte ens tänkt på att jag varit i ledningen. Vi har snackat mycket om skillnader mellan Sverige och Kenya och sedan har vi nynnat på olika låtar.

Julia Engström har varit proffs i snart två år, och känner sig nu redo för första segern.
– Det är inte lika mycket som är nytt längre. Nu vet jag att det är tufft ute på touren och att det bara är att packa väskorna om man inte har någon bra vecka. Jag känner mig hemma på touren.

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger