Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Engströms nya succé – leder årets sista tävling

Julia Engström är het.
Förra veckan gick hon i ledarboll den avgörande rundan – och bara några dagar senare leder hon nu efter en dags spel i Kenya.

Foto: Göran Söderqvist

LÄS MER: Julia Engström – ”Golf är det roligaste jag vet”

Julia Engström kan vara den formstarkaste spelaren på Ladies European Tour just nu.
I lördags gick hon den tredje rundan av Andalucia Costa del Sol Open de Espana på 64 slag. Det betydde att hon den sista rundan spelade i ledarboll tillsammans med danskan Nanna Koerstz Madsen.
Även om hon den sista dagen fick se sig förbispurtad av holländska Solheim Cup-spelaren Anne Van Dam summerade Engström för Svensk Golf trots allt turneringen som hennes bästa prestation i karriären.
– Detta är min bästa prestation på touren hittills. Både rent spelmässigt och rent erfarenhetsmässigt att få gå i en ledarboll en söndag. Detta är något jag kommer minnas för lång tid framöver, sa hon då.

Kan gå i ledarboll igen

Och när Magical Kenya Ladies Open inleddes på torsdagen visade Engström att topp-placeringen inte var någon tillfällighet.
Den 18-åriga svenskan från Ringenäs gick den första rundan fem slag under par och leder därmed tävlingen med ett slag före Englands Liz Young.
Engströms runda innehöll sex birdies och en bogey.

Svarar Engström under fredagen för en ny fin runda talar mycket för att hon även denna vecka får gå i ledarboll.
Veckans tävling är den sista för året, och det går inte att säga annat än att hon är en av tourens formstarkaste spelare just nu.

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger