Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Race to Dubai: Jon Rahm dubbelseger gav 48 miljoner

Spanske Jon Rahm tog både hem finalen DP World Tour Championship och totalställningen i Race to Dubai och blev därmed hela 48 miljoner svenska kronor rikare.
– Jag har svårt att tro att det är sant men jag har haft ett fantastiskt år, säger han.

Foto: Imago

KRÖNIKA: Marcus Kinhult är årets golfare

Det var dramatik hela vägen in på mållinjen men med en birdie på det 72:a och sista hålet säkrade Jon Rahm både segern i tourfinalen och totalställningen i Race to Dubai.
Spanjoren slog ned i bunkern till höger om green, men slog därifrån upp bollen till en meter ifrån hål innan han rullade i putten och sträckte armarna mot skyn.
– Det känns helt otroligt och var en riktigt berg- och dalbana idag. Jag har svårt att tro att det är sant men jag har haft ett fantastiskt år. Jag tog en risk genom att vara ledig sex veckor inför finalen men det var välbehövligt och betalade sig i slutänden, säger Rahm som vid ett tillfälle ledde med hela sex slag.

”Tappade svingen lite…”

Till slut vann Rahm bara med ett före engelsmannen Tommy Fleetwood och två före fransmannen Mike Lorenzo-Vera.
– Det är golf. Tyvärr tappade jag svingen lite mellan hål 8 och 15 och jag fick verkligen fokusera och sätta perspektiv på situationen. Jag hade fortfarande chansen att vinna och behövde birdie på sista hålet, hur många gånger har man inte drömt om att ha chansen att vinna stora tävlingar på sluthålet. Jag slog veckans bästa drive och lyckades, sa en överlycklig Jon Rahm.

Kinhult tappade tätkänningen

Segern var Rahms sjätte på Europatouren och han klättrar i och med den upp som ny världstrea.
Segern i Tourfinalen gav knappt 29 miljoner kronor och förstaplatsen i Race to Dubai-totalen dryga 19. Under söndagen inkasserade han därmed hela 48 millar.

Marcus Kinhult hade tätkänning men gick fyra över par den sista rundan och tappade till 16:e plats.
Henrik Stenson kom delad 44.