Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Kinhults feta månadslön – går mot topp-placering i tourfinalen

Med en runda kvar av Europatourens final i Dubai står det klart att Marcus Kinhults månadslön blir något utöver det vanliga.
Svensken som kom tvåa i förra veckans tävling och då tjänade fina 7.5 miljoner kronor går mot ännu en topp-placering.

Håller Marcus Kinhult sin sjätteplats i DP World Championship landar hans månadslön i november på otroliga 12 miljoner kronor.Foto: Bildbyrån.

LÄS MER: Europatouren ställer in säsongsöppningen

Förra veckan kom Marcus Kinhult tvåa i Nedbank Golf Challenge i Sydafrika. Det ledde till hela 7.5 miljoner svenska kronor på kontot.
När Europatouren nu avgörs i Dubai går han mot en ny fet prischeck.
Förutom att tävlingens totala prissumma uppgår till enorma 70 miljoner delas också bonusar ut till spelarna som placerar sig i toppen av Race to Dubai-listan.

När en runda återstår ligger Kinhult sexa i tävlingen och prognosen totalt på Race to Dubai är därmed en niondeplats. Håller Kinhult denna position blir hans bonus 2.7 miljoner svenska kronor. Lägger du på prispengarna för en eventuell sjätteplats (1,8 miljoner) blir prognosen därmed en nätt månadslön på 12 miljoner.

Stark säsongsavslutning

Ironiskt nog är det samma summa som betalas ut i bonus till den som vinner hela Race to Dubai. En summa som kan jämföras med de dryga fem miljoner han fick för seger i British Masters i maj.

Annars är det framför allt de senaste veckorna som Kinhult avancerat på Race to Dubai-listan. Andraplatsen i Sydafrika gjorde att han klättrade hela 22 placeringar. Inför finalen låg han på 13:e plats och när bara en runda återstår av säsongen ser det alltså ut som att han avancerar ytterligare.

LÄS MER: Tourens nya badboy – Eddie Pepperell väcker känslor

Ger sig själv bra betyg

Upp till ledarna i veckans tävling är det dock en bit för Skaftösonen. Fransmannen Mike Lorenzo-Vera jagar sin första seger på Europatouren och delar ledningen med spanjoren Jon Rahm, som om han vinner finalen också tar hem hela totalen.
Efter lördagens spel var det en nöjd Kinhult som talade med Viasat efter att ha skrivit på ett scorekort om 68 slag.
– Det var väl inte 10 av 10 men jag ger mig själv en stark 8 i betyg. Det är inte så jättelätt därute och vinden skyddar banan rätt bra.
– Det blir ut och köra igen och förhoppningsvis finns det en låg score därute, säger Kinhult om slutrundan.

Stjärntätt i toppen

23-åringen ligger totalt -9. Mellan honom och den ovan nämnda toppduon hittar vi en välbekant trio i form av Rory McIlroy, Tommy Fleetwood och Thomas Pieters som vi känner igen från Ryder Cup och tätstriden i flera stortävlingar de senaste åren.

Henrik Stenson är totalt fem över par och på delad 46:e plats.

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger