Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Alex Noréns kollaps: ”Aldrig varit så arg”

Upp som en sol och ned som en pannkaka – ett klassiskt talspråk som passade väl in på Alex Noréns helg i Turkiet.
– Extremt besviken. Jag har aldrig varit så arg på en golfbana förut, sa Haningesonen till Viasat efter Turkish Airlines Open.

Alex Norén. Foto: TT

NY PODCAST UTE NU – TRÄNING, GUBBGOLF OCH RÖRLIGHETENS BETYDELSE FÖR SVINGEN

Alex Norén var med i täten efter både den första och andra rundan av stortävlingen i turkiska Antalya, och hade ett ypperligt läge att kamma hem segerchecken om 20 miljoner svenska kronor. Faktum är att en bogey på det 18:e hålet stoppade honom stoppade honom från att inleda lördagens runda i ledning.

Efter två fina rundor blev det sedan platt fall för 37 åringen.
För Norén som dessutom behövde en framskjuten placering för att säkra spel i finalen i Dubai den 21 november innebar rundorna 74-70 att han tappade till en 28:e-plats.
– Extremt besviken. Jag har aldrig varit så arg på en golfbana förut. Det är så mycket frustration, hela säsongen. Jag får inte till det och det väller över till slut. De två första varven spelade jag bland det bästa jag spelat och var 11 under och efter en helg på par så är man besviken.

”Annars drar jag till USA…”

Han spelar därmed med kniven på strupen i den kommande tävlingen i Sydafrik, Nedbank Golf Challenge hosted by Gary Player.
Norén vann tävlingen 2016 och har goda minnen från Sun City.
– Troligtvis blir det Dubai om jag spelar vettigt i veckan annars drar jag till USA och spelar RSM Classic. Sedan blir det lite ledigt, säger Norén till Viasat Golf.

SKA DU UT OCH RESA – INSPIRERAS AV GOLFBLOGGENS RESEREPORTAGE

I Turkiet och på banan Montgomerie Maxx Royal blev Norén inte ens bäste svensk. Marcus Kinhult smet förbi och kom på delad 17:e-plats.
Vann gjorde Tyrrell Hatton som tog hem ett särspel bestående av hela sex spelare.
På det första hålet sänkte engelsmannen en chip för att hålla sig kvar i särspelet. Det krävdes sedan hela fem särspelshål och ett avgörande under strålkastare för att skilja Hatton och österrikaren Matthias Schwab åt.
Det var första gången en tävling på Europatouren avgjordes med hjälp av strålkastare.

 

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger