Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Tiger Woods tog ut sig själv – blir spelande kapten i Presidents Cup

Kapten Tiger Woods tog ut spelaren Tiger Woods.
Mastersmästaren som också rankas bland de tio bästa i världen hade inte spelat sig till en plats i det amerikanska lag som i december möter det internationella laget – men gav som väntat natten mot fredagen sig själv ett wildcard.
Han blir därmed första spelande kapten på 25 år.

Tiger Woods. Foto: AP

DU HAR VÄL INTE MISSAT PODCASTEN MARTIN MÖTER – LYSSNA GENOM ATT KLICKA HÄR

När Tiger Woods utsågs till kapten för USA:s lag i matchen mot det internationella laget (bestående av spelare från världens alla hörn bortsett från USA och Europa) kändes det naturligt eftersom Woods knappt själv kunde gå.
Men katter har som bekant nio liv, och vildkatten Woods återfick krafterna och vann både fjolårets tourfinal och sedan även US Masters.
Woods låg precis utanför laget när gränsen drogs, men när han för ett par veckor sedan också vann Zozo Championship i Japan stod det klart att han skulle få svårt att inte ge sig själv ett av fyra wildcards.
– Som spelare fick jag kaptenens uppmärksamhet, skojade han den dagen.

SKA DU UT OCH RESA – INSPIRERAS AV GOLFBLOGGENS RESEREPORTAGE

Har hänt en gång tidigare

När Woods sedan natten mot fredagen svensk tid offentliggjorde sina val gick en plats till honom själv och de tre andra till Tony Finau, Patrick Reed och Gary Woodland.

Lite extra intressanta val eftersom Woods och Patrick Reed hade uppenbart dålig kemi och kammade noll tillsammans i Ryder Cup på Le Golf National i fjol.

I och med att Woods tog ut sig själv blir han den andre någonsin att agera spelande kapten i Presidents Cup. Bara Hale Irwin (1994) har tidigare både spelat och coachat laget.

Det amerikanska laget består därmed av följande tolv spelare: Brooks Koepka, Dustin Johnson, Justin Thomas, Xander Schauffele, Bryson DeChambeau, Patrick Cantlay, Webb Simpson, Matt Kuchar, Tony Finau, Patrick Reed och Gary Woodland.

USA har dominerat

Ernie Els som leder det internationella laget förfogar över följande spelare: Jason Day, Adam Hadwin, Sungjae Im, Joaquin Niemann, Hideki Matsuyama, Adam Scott, Louis Oosthuizen, Marc Leishman, Abraham Ancer, Haotong Li, Cameron Smith och C.T. Pan.
De fyra första är Els kaptensval.

USA har historiskt sett dominerat matchen. De har vunnit tio gånger, det internationella laget en gång och en match har slutat oavgjord.
Matchen spelas den 12-15 december på Royal Melbourne Golf Club.

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger