Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Åtta spännande nyheter från golfmässan

Årets Golfmässa, eller Golfens Nordiska Mötesplats som det egentligen heter, avverkades i år i Malmö.
Jag var där och spanade – och hittade en hel del roliga nyheter.
Här är åtta av dem.

DU HAR VÄL INTE MISSAT PODCASTEN MARTIN MÖTER – LYSSNA GENOM ATT KLICKA HÄR

Retro-bagar i avslappnad stil

Jones Sports Company har gjort bagar sedan 1971, men för ett par år sedan köptes företaget av familjen Lemman som väckt nytt liv i företaget. Retro-looken har blivit trendig igen och här flirtar man verkligen med spelets traditioner.
Bagarna, som alla har vintage-känsla, finns i en rad olika varianter och kostar runt 1 500 kronor.

Golfare kan visst vara coola…

Lite kul är att samma svenska agentur, Proscott, även tagit in Malbon Golf – ett nytt märke som grundades 2017 av kultur- och golfentusiasterna Stephen och Erica Malbon. Plaggen känns både trendigt och avslappnat och gör sig bra i kombination med Jones-bagarna.

HÄR HITTAR DU GOLFBLOGGENS SAMTLIGA PRYLTESTER

Mizuno gör koppar trendigt igen

Min vana trogen vill jag alltid ha med något för finsmakaren, och denna gång faller valet på Mizuno och deras nya bladklubba MP20. Företaget med slogan ”nothing feels like a Mizuno” har återinfört ett lager koppar innanför det yttre kromlegeringen i hela den nya linjen järnklubbor (inklusive de mer förlåtande MP20 MMC och HMB).
Kopparlagret som är otroligt mjukt ska förbättra känslan i marknadens kanske redan skönaste klubbor.
Faktum är att Mizuno en gång i tiden gjorde alla sina klubbor med ett kopparlager, men man slutade då processen var dyr. Nu får det kosta vad det kosta vill, kopparen och den fina känslan är tillbaka.

Nothing feels like a Mizuno, säger Christian Lindgren och klargör att klubborna faktiskt inte kommer med en kopparfinish.

Nu tar vi scootern till golfbanan

I stan kryllar det av scootrar. Jag stör mig ofta på dem för de ofta står parkerade eller bara ligger och skräpar mitt på gatan.
Men nu när det blivit så populärt med tvåhjulingar så är det väl lika bra att ta trenden till golfbanan…?
Dansken Bjarne Nielsen fick idén i moppekaoset i Shanghai och bestämde sig sedan för att montera en golfbagshållare bakpå sin egen moppe.
Monobuggy är en elektrisk, tvåhjulig golfbuggy som får plats i bagageutrymmet på de flesta bilar.
Den är din för 13 500 kronor och är den enda golfbuggyn som är helt hopfällbar. Ytterligare plus är att den både är tyst och miljövänlig tack vare att den drivs av ett uppladdningsbart batteri.

Tuta och kör…

DU VET VÄL ATT GOLFBLOGGEN GÖR RESEREPORTAGE – HÄR HITTAR DU SAMTLIGA RESOR!

Ta golfklubborna i ryggan…

Ett annat kul nytillskott är Grasshopper. Detta är en golfbag du bär som en ryggsäck med två remmar. Det är lite av en golfens Hövding (ni vet den uppblåsbara cykelhjälmen) och svenskarna som ligger bakom produkten drog till sig en del uppmärksamhet när prototypen presenterades i USA i slutet av januari.
Bagen som ska vara ergonomisk och bra för rygg och axlar väger 3,2 kilo och har hållare för sju klubbor samt fästen för paraply, handduk och vindjacka. Det går även att sätta på en topp som håller greppen torra.

Fredrik Nilsson tar klubborna på ryggen och cyklar genom stan.

Cobras klubbor för alla

Cobra satsar på klubbor både för scratchgolfaren och helghackaren. King Cobra Forged TEC är även om den inte är det tunnaste bladet jag sätt en smidd, klubba som tilltalar den som vill kunna skruva bollen. Den är ihålig och fylld med ett energi- och ljudabsorberande skum för att ge en mjuk känsla och rätt ljud.
Företaget har också tagit fram en superlättspelad klubba, kanske den mest lättspelade på marknaden, i T-Rail. Det är i stort sett ett helt set bestående av hybridklubbor. Detta är ett gäng klubbor som inte liknar något annat varesig i form eller prestanda. Klubborna är ihåliga, har bred sula, mycket loft och ska skicka upp bollen högt i luften.
I botten har man lagt till spåren som gjort Cobras hybrider så populära, och som gör att de glider lättare genom gräset.
Så här sa utvecklingschefen Tom Olsavsky i en pressrelease för någon vecka sedan.
– Vi tror att målgruppen är en spelare som har spelat ganska mycket golf och som har varit hyfsat duktig, men som nu inte riktigt har samma tid för golfen och för att träna, säger Tom Olsavsky som är utvecklingschef på Cobra. I USA kallar vi dem för Weekend Warriors – golfare som tar en runda eller två varje månad med sina vänner och som spelare några företagstävlingar varje år. De tar sällan eller inga lektioner eftersom de är ganska trygga i sitt spel, men samtidigt vill de spela bra de få rundor de spelar varje år. Stigande ålder har gjort att slagen blivit tio meter kortare med varje klubba och precisionen är inte lika bra som tidigare. Men med T-Rail får de tillbaka både längden och precisionen och kan spela på sin tidigare nivå. Golfen blir kul igen, och det är precis vad dessa spelare är ute efter. Och när golfen är kul kanske deras tio rundor istället blir 20 när spelet sitter där.

Cobras Martin Wilners med sina pärlor.

Wedgen du inte kan missa med

Även wedgeikonen Cleveland har tagit fram något aningen mer lättspelat i CBX2. Det är något så annorlunda som en förlåtande wedge, som precis som många järnklubbor har en urgröpt baksida.
Jag ska inte uttråka er med exakt vad man gjort med klubban för att göra den mer lättspelad, men det handlar om att göra klubban aningen tjockare samt flytta ut vikt mot bladets kanter för att minska konsekvenserna av en mindre bra bollträff.

Nej, denna kan du omöjligt missa med, säger Roberth Groth.

Och wedgen Tiger kör med…

TaylorMade släpp av Milles Grind 2 har varit något av en succé. Här är träffytan ”rå” och behandlad med laser för att ge rejält med spin – den uppskattas bland annat av Tiger Woods som stoppade 60-gradaren i bagen inför segern i Zozo Championship. Finns i två utföranden där resterande del av klubbguide antingen är svart eller kromat.

En djupdykning i TaylorMades wedgehav.

Ta din golf på allvar med Kinexit

Här är företaget som vill att du ska interagera din fys- och rörlighetsträning i dina golflektioner. Detta är egentligen främst en produkt för din tränare, men säg till henne eller honom att du vill ha en kroppsanalys för att se vad du kan göra under vintern för att förbättra ditt golfspel till nästa år. För egen del skiljde det hela fem centimeter mellan höger och vänster sida.

Chris Månsson ska få dig att sträcka ut…

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger