Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Jason Day vinner Japan Skins – skickar gliring till Tiger Woods

Det blev australiensaren Jason Day som med sina 8 skins och 210 000 dollar kammade hem segern i The Challenge: Japan Skins.
– Förhoppningsvis gillade golffans världen runt kampen, säger Day efter att ha besegrat hemmaspelaren Hideki Matsuyama, Rory McIlroy och Tiger Woods.

Foto: Golf TV / Getty

NY PODCAST UTE NU: K CLUB – VÄNSKAP, ETT SPECIELLT RYDER CUP OCH GOLFENS FRAMTID

Den prestigefulla jippomatchen utspelade sig tidigt på måndagsmorgonen svensk tid och blev ett litet smakprov på den kommande veckans PGA-tourtävling Zozo Championship.
Efter att ha vunnit åtta skins passade Day på att skicka en gliring till kompisen Tiger Woods.
– Jag hade aldrig tidigare spelat skins. Tiger har spelat sex gånger och fortfarande inte vunnit, att leda över honom känns bra. Det var väldigt kul och förhoppningsvis får jag chansen att göra om det nästa år.

LÄS MER: Jag har testat Tigers och Stensons nya klubbor

Historisk tävling startar på torsdag

Skins game är en spelform där varje hål är värt en poäng, delas hålet adderas poängen och pengarna hålet ger till nästa håls pott.
Totalställningen blev åtta skins till Jason Day, fem till Tiger Woods, fyra till Rory McIlroy och ett till Hideki Matsuyama.
– Vi bjöd alla på fint spel och ingen blev nollad. Det gjordes en del birdies och vi fick lära oss banan, säger Tiger Woods som precis som övriga spelare finns i startfältet när Zozo Championship drar igång på fredag.
– Det var kul att få retas och psyka varandra lite.

Torsdagens PGA Tour-tävling på Narashino Country Club.är den första någonsin som spelas i Japan.

Du kan se reprisen i sin helhet genom att registrera dig som användare på Golf TV.

 

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger