Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Rory hyllar Tiger inför prestigematchen: ”Han har lärt oss alla en läxa”

På måndag möts Tiger Woods, Rory McIlroy, Jason Day och Hideki Matsuyama i upphausade Japan Skins Game.
Inför prestigematchen tog Rory McIlroy tillfället i akt att hylla den bäste som spelat spelet.
– Han har lärt oss alla en läxa, säger den 30-årige nordirländaren.

Tiger Woods efter segern i US Masters tidigare i år.Foto: TT

NY PODCAST UTE NU: K CLUB – VÄNSKAP, ETT SPECIELLT RYDER CUP OCH GOLFENS FRAMTID

På torsdag nästa vecka spelas Zozo Championship, tidernas första PGA Tour-tävling i Japan.
Veckans inleds med en match som går vid namn The Challenge: Japan Skins, som svenska tittare kan se både på Golf TV:s app och på DPlay.

Inför matchen där Tiger Woods, Rory McIlroy, Jason Day och Hideki Matsuyama möts i en så kallad skins game – där en summa pengar står på spel varje hål – säger Tiger Woods så här.
– Jag vill vinna. Det finns inget roligare än att ta dina vänners pengar.
Och formen:
– Det ska bli kul. Den senaste tiden har jag bara ägnat åt att komma tillbaka. Nu ser jag framemot att kunna lägga ner timmarna och belasta kroppen hårdare.
– Jag är glad att jag fått spela så mycket som jag gjort de senaste två åren, med tanke på skadorna jag haft. Jag har faktiskt svårt tro de facto att jag vunnit två gånger de senaste två åren.

LÄS MER: Jag har testad Tigers och Stensons nya klubbor

”Han har lärt oss alla en läxa”

Rory McIlroy vann utmärkelsen som årets spelare på PGA Tour – detta trots att han under 2019 inte vunnit en enda majortävling.
När han blickar tillbaka på året så är det framför allt en händelse som sticker ut.
– Jag har tagit flera lärdomar genom att se vad Tiger åstadkommit med sin seger i US Masters i år. För mig är det den största comebacken idrottsvärlden har skådat.
– Nu ser jag framemot vår match, och vet att man aldrig ska underskatta Tiger Woods vilja att vinna, och hans drivkraft. Att det dröjde 14 år mellan hans segrar på Augusta och elva år mellan hans senaste titlar lär oss alla en läxa om beslutsamhet och tålamod.

LÄS MER: Tiger och Rory i ny supermatch

Hyllades världen över

När Tiger Woods vann US Masters i april tidigare i år hyllades hans bedrift världen över. Drygt ett år tidigare hade han tagits av polis sedan han med motorn igång somnat vid vägkanten. Han var då så påverkad av smärtstillande att han inte kunde gå rakt.
De smärtstillande tabletterna hade han tagit efter en av de fyra ryggoperationerna han genomgått, varav den senaste innebar en steloperation av ländryggen.
Till detta ska också otrohetsskandal 2009 läggas till, som ledde till att hustrun Elin Nordegren lämnade honom.
Innan segern på Augusta National tidigare i vår hade Woods inte vunnit en major sedan US Open 2008.
– Det är verkligen känslosamt. Jag kan knappt fatta att jag har lyckats med detta, efter allt jag gått igenom. De senaste åren har inte varit lätta för mig, men jag har fått ett väldigt stort stöd och nu står jag här igen. Det är svårt att förstå, sa Woods själv efter segern.

Hyllningarna strömmade in från hela idrottsvärlden.
”Jag bokstavligen talat gråter. Tiger Woods, det här är storhet som saknar motstycke. Efter allt du gått igenom på ett psykiskt plan, och så gör du det här? Wow. Grattis om och om igen. Jag är så inspirerad. Tack, kompis”, skrev Serena Williams på Twitter:
Basketstjärnan Stephen Curry:
”Den största comebacken inom idrotten”.

Men de var bara två av många.

LÄS MER: MASTERSKRÖNIKA – ETT MINNE FÖR LIVET

 

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger