Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Helen Alfredsson jublar igen – vann LPGA-mästerskapen

Tidigare i år vann Helen Alfredsson Senior US Open – när seniorernas LPGA-mästerskap avgjordes på onsdagen slog hon till igen.
– Det är en underbar känsla, säger hon efteråt.

Foto: Bildbyrån

LYSSNA PÅ MARTIN MÖTER – MARTIN  SPELAR LINKSGOLF I IRLAND

Helen Alfredsson är seniortourens stora dominant säsongen 2019. Under onsdagen kom hon tillbaka från en femteplats och vann till slut med tre slag före USA:s Solheim Cup-kapten, ikonen Juli Inkster.
Segern var en gruvlig revansch för svenskan som slutade tvåa i samma tävling i fjol.

LÄS MER: Helen Alfredsson om relationen med Kenta Nilsson, lättnaden och glädjen 

Typiskt Helen – höll inte tillbaka

Den karismatiska svenskan har genom åren gjort sig känd för sitt tydliga kroppsspråk, hon håller inte tillbaka varken när hon blir besviken eller glad – och segerns sötma sken så klart igenom på onsdagen.
– Det är underbart. Jag tycker om att visa när det känns i magen. Jag är otroligt glad att jag lyckades hålla ihop det.
Och hålla ihop det får man säga att hon gjorde. Den avslutande 70-rundan gjorde att hon landade på totalt två slag under par efter de tre rundorna som spelades i både vind och kyla.
– Det var en kamp. Inget är lätt och det handlar om att överleva, men jag lyckades slå några riktigt fina slag under de sista hålen.

På LPGA-tourens hemsida fick Helen frågan hur hon håller sig i så bra form och hur hon blivit ”seniortourens drottning”.
– Jag brukar spela från herrtee och spelar svåra banor för att hålla mig skarp.
Vill du inte ha mer och spela på heltid?
– Nej, jag tycker det är kul så här. Jag vill inte hålla på och resa runt. Jag är bara tacksam för att de här seniortävlingarna finns och att vi får chansen att träffas lite då och då. Sedan är det som att något händer då och tävlingsinstinkten kommer fram.

Helen Alfredsson och Kenta Nilsson tillsammans under US Open – kanske är de Sveriges mest framgångsrika idrottspar.Foto: IBL

 

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger