Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Tiger Woods släpper självbiografi: ”Skrivits många lögner”

Tiger Woods släpper en självbiografi.
Boken kommer gå under namnet Back och ges ut av förlaget HarperCollins Publishers.
– Det har gjorts böcker, reportage och TV-program om mig, för det mesta rent spekulativa och helt felaktiga sådana. Den här boken är min slutgiltiga berättelse, säger Tiger i en pressrelease.

Foto: TT

LYSSNA PÅ MARTIN MÖTER – ROSAPENNA, LINKSSPECIAL OCH CHARMEN MED ATT JOBBA PÅ ETT OCH SAMMA STÄLLE HELA LIVET

Nyheten om Tiger Woods självbiografi har slagit ned som en bomb, och nu ska en av vår tids mest omskrivna och framgångsrika idrottare ge sin version av vad som för oss andra varit år av spekulationer.
Det är i alla fall så Woods och förlaget HarperCollins Publishers som menar att boken är en uppriktig och intim berättelse om en storslagen amerikansk livshistoria.

Planerna är smidda men ännu finns det inget officiellt publiceringsdatum för boken.

GOLFBLOGGEN TESTAR: SÅ BRA ÄR TIGERS NYA KLUBBA

”Oftast spekulativt och felaktigt”

Den ska beröra allt från uppväxten på en militärbas och vägen till 81 segrar på PGA-touren (näst mest någonsin) till kampen mot rasbarriärer, skador, otrohetsskandaler och tabloider.
Som ni hör på bokens namn Back – tillbaka – kretsar mycket kring att resa sig efter år av ångest och psykisk ohälsa för att sedan göra en häpnadsväckande comeback vid 43 års ålder – en comeback som slutade med den gastkramande och näst intill omöjliga segern i Masters 2019.
– Jag har befunnit mig i rampljuset under en lång tid, och det innebär att det gjorts böcker, reportage och TV-program om mig, för det mesta rent spekulativa och helt felaktiga sådana. Den här boken är min slutgiltiga berättelse. Det här är mina ord och mina tankar. Boken beskriver mina känslor och vad som hänt i mitt liv. Jag har arbetat med den under lång tid och jag ser fram emot att få fortsätta processen och skapa en bok som folk verkligen vill läsa, säger Woods.

”Vill få berätta allt”

Shannon Welch, som kommer att vara förläggare för boken:
– I mötet med Tiger, när vi talade om processen att skriva en självbiografi, blev jag så glad över att upptäcka hur mycket han har att säga, och hur redo och beslutsam han är över att få berätta allt. Han befinner sig på en plats i sin karriär och i sitt liv där han tänker på sin berättelse, på det positiva och det negativa och hur allt hänger samman. Jag tror att resultatet kommer att bli något utöver det vanliga.

 

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger