Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Lengdén tvåa i Irland – kämpar för plats på Europatouren

Oscar Lengdén var i delad ledning inför den sista rundan av Stone Irish Open på Challengetouren.
Då ställdes den sista rundan Headfort Golf Club in och den enda golfen som spelades under söndagen var ett särspel.
Lengdén fick se sig besegrad av spanjoren Emilio Cuartero Blanco – men klättrar trots det på rankinglistan och förbättrade sina chanser för spel på Europatouren nästa år.

Oscar Lengden.
Foto: Bildbyrån

LYSSNA: Martin Möter – linksspecial på Ballyliffin Golf Club

Emilio Cuartero Blanco sänkte en fin putt på det tredje särspelshålet och då Oscar Lengdéns stannade på hålkanten var saken klar.
Andraplatsen gjorde dock att han klättrade 20 platser på Challengetourens Road to Mallorca och numera innehar plats nummer 31. De 30 främsta spelarna säkrar fulla spelrätter till nästa års Europatour.

Spännande veckor väntar

Hur som helst kan mycket hända under de kommande veckorna. Challengetouren beger sig nu till Kina och efter det väntar finalen på Mallis. I finalen finns det plats för 45 spelare och först efter den nervpärsen vet vi vilka 30 som tar steget upp till de stora pojkarna.

LÄS MER: Beskedet – då spelas Scandinavian Invitation 2020

Henrik Sturehed slutade delad femma i Irland, och behöver ett par framskjutna placeringar för att kvala in till finalen som spelas på Alcanada Golf Club på Mallorca den första veckan i november.
Där lär vi om inget oväntat inträffar också få se Joel Sjöholm som just nu är 17:e på rankingen.

Även Oscar Stark var med i Irland och slutade på 14:e plats. Han är 53:a i totalen medan Christofer Blomstrand är 54:a och Jacob Glennemo 66:a.

 

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger