Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Räckte finger åt publiken – stängs av i tre år

Kim Bi-o ledde penningligan på den koreanska proffstouren.
Men vinna den lär han inte göra.
När en mobilkamera smattrade loss under hans sving i veckans tävling tappade Bi-o det fullständigt och räckte finger mot åskådaren – det uppskattades inte och koreanen har nu stängts av i tre år.

Lite oväntat kommer veckans kanske märkligaste nyhet från den koreanska touren och tävlingen DGB Financial Group Volvik Daegu Gyeongbuk Open. Kim Bi-o (som är etta på penningligan) ledde tävlingen med ett slag och skulle så småningom också vinna – men det är inte därför rubrikerna har nått hela vägen till Sverige.

LÄS MER: Experterna lär dig allt om vårt nya handicapsystem

Avstängning och böter

Incidenten ägde rum på det 16:e hålet utslagsplats där en mobiltelefons kamera gjorde ljud ifrån sig i Kim Bi-os baksving.
Han vände sig då om och räckte finger mot publiken samtidigt som han smällde klubban i marken.
Trots händelsen vann alltså Bi-o tävlingen sin andra tävling för säsongen – men han skulle strax senare komma att ångra vad han gjort.

 

LYSSNA: Skruvlöst med en skruv lös – han är landslagscoachen som slutade spela golf

Skadade värdigheten

Kim Bi-o kallades till ett möte med koreanska PGA, som arrangerar touren, och tvingades tv-kameror knäfalla och be om ursäkt för sitt beteende.
– Kim Bi-o skadade golfens värdighet när han med sitt beteende bröt mot mot spelets etik, skrev förbundet i ett pressmeddelande.
Kim Bi-o ska också betala en böter på 10 miljoner won, motsvarande ungefär 80 000 kronor.

Spelaren rankades inför incidenten 302:a i världen, han har som bäst huserat på plats 200.
Förutom årets två segrar har Kim Bi-o två segrar 2012.

 

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger