Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

AVSLÖJAR: Woods och McIlroy spelar supermatch i nya GOLFTV

Discoverys nylanserade GOLFTV kommer i oktober sända en supermatch med Tiger Woods, Rory McIlroy, Jason Day och Hideki Matsuyama.
Det väntas tv-operatören meddela via ett pressutskick senare i dag.
– Vi har redan skickat gliringar till varandra och det kommer fortsätta tills vi ses på första tee, säger Woods i pressmeddelandet.

Tiger Woods och Rory McIlroy.Foto: TT

LYSSNA: Skruvlöst med en skruv lös – han är landslagscoachen som slutade spela golf

Matchen kommer att spelas i form av skins där varje hål är värd en summa pengar, om hålet delas mellan två eller fler spelare förs potten vidare till nästa hål som därmed har dubbla värde – lika även där så fortsätter potten att stiga i värde.
Det hela kommer att gå under namnet The Challenge: Japan Skins och är den första av en rad årliga evenemang av sitt slag. Planen är att ha liknande matcher – med fyra spelare från olika kontinenter – en gång om året.
– Jag ville vara med. Jag har inte varit i Japan sedan 2006 och fansen där är några av de bästa i världen, säger Tiger Woods.
– Det är ett unikt format och fantastiska spelare i form av Rory, Jason och Hideki. Vi har redan skickat gliringar till varandra och det kommer fortsätta tills vi ses på första tee.

Matchen som spelas den 21 oktober sparkar igång Zozo Championship som är den första PGA Tour-tävlingen någonsin att spelas i Japan.
Precis som själva huvudtävlingen spelas supermatchen på Accordia Golf Narashino Country Club.

LÄS MER: Robert Karlsson blir vicekapten i Ryder Cup

McIlroy: ”Jag älskar skins”

Spelarna kommer under matchens gång att stöta på olika utmaningar och överraskningar, och då varje hål dessutom har ett stigande värde och spelarna ensamma måste vinna för att tillgodoräkna sig pengarna hoppas arrangören på aggressiv och underhållande golf från start till mål.
– Att ha möjligheten att föra så många av golfens största namn till GOLFTV:s kunder känns fantastiskt för alla inblandade. Den 21 oktober kommer golffansen att se en helt ny tävling ta plats i kalendern, som stöttar välgörenhet och visa något av det häftigaste och roligaste golfen har att erbjuda.

Rory McIlroy:
– Jag älskar skins. Det premierar den som attackerar banan och det passar mitt spel bra. Det är också kul att man kan heja på någon annan när man själv inte har chans att vinna hålet. Då hoppas man ju några av de andra spelarna delar hålet så att man själv har chans att vinna på nästa.

Matsuyama:
– Det är en ära för mig att spela med de här killarna framför min hemmapublik. Hur som helst är Tiger, Rory och Jason så populära världen över att de har fint stöd var de än spelar. Det är fantastiskt att få ha den typen av mästare här och få chansen att hjälpa spelet växa i mitt hemland.


The Challenge: Japan Skins streamas gratis på Discoverys GOLFTV. GOLF TV är en streamingtjänst som på webben och som går att ladda ner där appar finns.


Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger