Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Solheim Cup: Tre ögonblick vi aldrig glömmer

Det är alltid mycket känslor inblandade i Solheim Cup.
Här är tre händelser som ligger färska i minnet inför årets match.

Foto: TT

PODCAST: Skruvlöst med en skruv lös – han är landslagscoachen som slutade spela golf

1. Caroline Hedwalls show
Svenskan svarade i Colorado för något som igen tidigare lyckats med. Hon spelade och vann samtliga fem matcher och ledde därmed Europa till lagets första seger någonsin på amerikansk mark.
Man vann med utklassningssiffrorna 18-10.

LÄS MER: Här läser du allt om Solheim Cup

2. Suzann Pettersens skandal
Det senaste riktigt stora bråket de två lagen emellan ägde rum i Tyskland för fyra år sedan. USA:s Alison Lee missade en putt för att vinna hålet mot Charley Hull och Suzann Pettersen. Då européerna började gå från green trodde Lee att putten var ”klar” och plockade upp sin boll.
Då vände sig Pettersen om och sa att den inte alls var klar, och i och med att Lee tagit upp sin boll förlorade amerikanskorna hålet. Ett av de största bråken i matchens historia hade inletts.
Europa hade en stor ledning inför den sista dagen, men bråket hade gett ny energi åt amerikanskorna som svarade för den största upphämtningen i Solheim Cups historia.

3. Kontroversen kring Annika Sörenstam
Kontroverserna har varit många i Solheim Cup. Men kanske ingen som chipgate 2000 på Loch Lommond. Annika Sörenstam sänkte en chip från greenkanten under lördagens foursome och trodde att hon och Janice Moodie nu var lika mot Kelly Roberts and Pat Hurst. Men amerikanskorna menade att Sörenstam inte följt turordningen och krävde att slaget skulle spelas om. Européerna ansåg att amerikanskorna var osportsliga men efter hätska diskussioner fick Sörenstam slå om slaget. Hon lyckades inte repetera bedriften. USA vann den enskilda matchen men Europa tog hem totalsegern.

 

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger