Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

AVSLÖJAR: De kommenterar Solheim Cup

Golfbloggen kan avslöja att det blir den tidigare radiokommentatorn Gunnar Brink som tillsammans med Solheim Cup-ikonen Catrin Nilsmark kommenterar årets supermatch.
Det kommer Discovery att meddela i ett pressmeddelande senare i eftermiddag.

Tidigare Solheim Cup-kaptenen Catrin Nilsmark blir expertkommentator under årets sändningar.

PODCAST: Skruvlöst med en skruv lös – han är landslagscoachen som slutade spela golf

Årets Solheim Cup startar på fredag, och senare under måndagsförmiddagen väntas alltså Discovery meddela att man kommer sända jättematchen i Kanal 9, Dplay och Eurosport Player.
Följande tider gäller för samtliga tre plattformar.
Fredag 13 september: Klockan 09.00-18.00
Lördag 14 september: Klockan 09.00-18.00
Söndag 15 september: Klockan 12.30-19.30

LÄS MER: Här läser du allt om Solheim Cup

Två välkända kommentatorer

Kommenterar gör den tidigare Radiosporten-kommentatorn Gunnar Brink (som själv regelbundet ropar ”Fore” på Allerums Golfklubb strax norr om Helsingborg) och Catrin Nilsmark som representerat Europa fem gånger som spelare och två gånger som kapten.
– Att både fått vara spelare och lagkapten i den här fina tävlingen var verkligen den stora höjdpunkten vartannat år när jag var aktiv. Det är den absolut roligaste tävlingen som finns att spela. Gemenskapen i lagtävling, stämningen och publiken på plats, det slår allt.
– Jag tror att jag med min erfarenhet verkligen kan bidra till tittarna med analyser om hur spelarna agerar och tänker där ute på banan, säger Catrin Nilsmark i det pressmeddelande som väntas skickas ut senare i eftermiddag.

KRÖNIKA: Europa står och faller med henne

Catrin Nilsmark kommenterade OS-golfen från Rio de Janeiro tillsammans med Göran Zachrisson och har även frekvent förekommit i konkurrenten Viasats sändningar från damgolfens största tävlingar.

”Extra kul med Gunnar och Catrin”

Över 80 000 biljetter är sålda till evenemanget som väntas sätta publikrekord.
I Europas lag hittar vi Caroline Hedwall och Anna Nordqvist.
– Det är väldigt kul att vi kan erbjuda tittarna golf i världsklass och dessutom med två spännande svenskor i laget. Extrakul att Gunnar och Catrin med sin erfarenhet från Solheim Cup, valt att tacka ja till att kommentera detta, säger Hanif Hosseini, sportchef Eurosport och Discovery Networks Sweden.

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger