Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Scandinavian Invitation: Söderbergs glädje – levererade på hemmaplan

Sebastian Söderberg tränar till vardags på Hills Golf & Sports Club i Mölndal.
På söndagen visade han att träningen gett resultat.
– Man får en rush och det hjälper en upp när det är lite motigt. Och sedan när man börjar spela bra eskalerar det lite. I dag började bollen rulla i och det var sjukt kul, säger han.

Foto: TT

HÄR LÄSER DU ALLT OM SCANDINAVIAN INVITATION

Med Henrik Stenson fortfarande ute på banan var Sebastian Söderberg när han kritade på sitt scorekort näst bäste svensk.
Hans 63-runda var en riktig höjdare – och grattiskramarna efteråt var många från nära och kära som tagit sig till Mölndal.
– Jag har kämpat med att få i de där riktigt låga rundorna hela året och det är extra kul att det bästa varvet i år kommer sista dagen av hemmatävlingen, säger han.
– När man har en hemmatävling och börjar titta på vem som är där då tappar man lätt fokus, så jag har försökt göra min grej. Men jag har hört vrålen där bakom och det är fantastiskt. Man får en rush och det hjälper en upp när det är lite motigt. Och sedan när man börjar spela bra eskalerar det lite. I dag började bollen rulla i och det var sjukt kul.

PODCAST: Gunnar Mueller – en upptäcktsresande i golfens tjänst

Spelar med kniven på strupen

Söderberg har haft det kämpigt under året och kommer i år att spela med kniven på strupen.
Fler topp-placeringar är ett måste för att behålla platsen på touren till nästa säsong.
– Jag har känt att jag haft bra golf på gång och i dag klickade det. Det här betyder mycket för mig.
– Tidigare kunde det stressa mig, men nu försöker jag lita på att resultaten kommer om jag bara fortsätter göra rätt saker. Jag känner ingen negativ stress just nu utan vill bara kämpa på.

Tredje bästa svensk är Joakim Lagergren som avslutade sin söndagsrond med birdie-birdie-eagle. Han landade därmed på -12 totalt och ett slag bakom Söderberg.

RES MED GOLFBLOGGEN TILL MAGISKA MONTADO

 

Alex Norén har vunnit tävlingen två gånger. Men i år blev det ingen höjdare för spelaren som rankades tredje bäst av alla. Han delar i skrivande stund 41:a-platsen på totalt sju slag under par.
– Det är klart man är mycket besviken. Sedan försöker man att hålla humöret uppe. Men det är klart att scoren kunde ha varit bättre, säger Norén.

 

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger