Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Scandinavian Invitation: Lemkes fina ”moving day”

Tredje rundan brukar i golftermer kallas för ”moving day”.
Och rörde sig i rätt riktning var vad Niklas Lemke gjorde i Scandinavian Invitation.
– Vi hade som mål att vi skulle spela helgen bäst och detta var en bra start på det, säger han efter att ha gått lördagens runda på fina sex slag under par.

Niklas Lemke.Foto: Bildbyrån

HÄR LÄSER DU ALLT OM SCANDINAVIAN INVITATION

Regn och vind har bytts ut mot sol enklare förhållanden på Hills. Det var hemmaspelaren Niklas Lemke inte sen att ta vara på.
– Solen värmer upp och bollen går lite längre. Det är fortfarande mjukt på fairways och det blir lätt att träffa dem och greenerna är klart finare på förmiddagen än på eftermiddagen. Kanske är det också lite lättare flaggplaceringar, säger han.
Efter tre spelade rundor ligger han nu sju slag under par.
– Jag gissar att jag kommer ligga precis utanför topp 10 inför den sista rundan, och det är bra slagläge. Innan veckan så sa vi att vi skulle försöka komma topp 10, sedan får vi se om det blir högt uppe på topp tio eller långt ner.

PODCAST: Gunnar Mueller – en upptäcktsresande i golfens tjänst

”Det är roligare och mer nerver”

Lemke spelar sin vardagsgolf här på Hills Golf Club och vill så klart visa upp fin golf för nära och kära. Kanske gjorde det att det knöt sig en aning de första två rundorna.
– Det är lite både och att spela på hemmaplan. Det är roligare och det är mer nerver, man vill prestera bra inför familj och vänner. Det är på en hemmaklubb där man kanske går ut och ofta spelar på skoj. Det blir lite annorlunda nu.
– Man känner på mängden sömn och mängden mat man behöver äta att det tar mer att spela på hemmaplan, lite på grund av att det händer mycket runtomkring.

RES MED GOLFBLOGGEN TILL MAGISKA MONTADO

Men på lördagen släppte hämningarna.
Mycket tack vare vass puttning – en del av spelet den långtslående 35-åringen från Linköping jobbat hårt med på sistone.
– Det är lätt att forcera och vara lite för noggrann istället för att gå på instinkt. När det känns dåligt så blir det så små marginaler och man tror att man måste starta bollen exakt rätt och ha exakt rätt hastighet för att den ska gå i.
– Men då gör man kanske också det lite svårare än vad et är. Det behöver vara lite mer instinktivt.

 

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger