Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

Scandinavian Invitation: Henrik Stenson spelar gratis – hyllas av Helen Alfredsson

Henrik Stenson får Scandinavian Invitation att koka.
Nu kan Golfbloggen berätta att Stenson som ofta får flera miljoner för sin blotta närvaro har kommit till Hills Golf Club helt gratis.
– Sättet han ger tillbaka på är helt fantastiskt, säger golfikonen Helen Alfredsson som är en av många i publiken.

Foto: TT och Bildbyrån

HÄR LÄSER DU ALLT OM SCANDINAVIAN INVITATION

Henrik Stenson är det stora dragplåstret i årets Scandinavian Invitation. Golfbloggen kan nu berätta att han kommande år får en allt viktigare roll.
Touren hoppas Stenson ska bli värd för den svenska tävlingen och även bli mer delaktig i själva arrangemanget. Bland annat kan Stenson komma att bli ”värd” för tävlingen likt Tommy Fleetwood var för British Masters i våras.
– Det är inte helt omöjligt att det blir så, men ni får hålla er några veckor till fram till att Europatouren gör något uttalande. Det är inget jag kan lätta på locket kring, säger Stenson.

Men redan till årets upplaga har han gjort sitt för att stötta den svenska tävlingen som de senaste åren kämpat med ekonomin.
Stenson spelar helt utan krav på ersättning (så kallad appearance money) och bjuder således på upplevelsen helt gratis.
– Kan jag ha gjort 300 juniorer glada när jag åker tillbaka härifrån så vet jag att jag gjort något positivt den här veckan. Jag har känt grymt publikstöd och det är nästan så mycket high fives att det går långsammare upp för backarna eftersom man blir bakåttryckt av junisarnas high five, säger han och fortsätter:
– Det var en gång i tiden jag stod utanför repen och tittade på när de bästa spelade, så det är kul att vara här och vi ser framemot nästa år också. Man känner att det är mycket värt att vi är här.

PODCAST: Gunnar Mueller – en upptäcktsresande i golfens tjänst

”Så jäkla schysst av honom”

Initiativet har fått den ikoniska damspelaren Helen Alfredsson, som tidigare i år vann US Women’s Senior Open med partnern Kent Nilsson som caddie, att jubla högt.
– Det är så jäkla schysst av honom! Vilket hjärta, utbrister hon. Sättet han ger tillbaka på är helt fantastiskt. Han gör det möjligt för alla juniorer att få se sin stora idol. Att han är här är jätteviktigt för de yngre generationerna.

RES MED GOLFBLOGGEN TILL MAGISKA MONTADO

Nu hoppas hon att fler proffs tar efter Stenson och ser till att vi också får en damtävling i Sverige.
– Det är vår förbannade plikt, säger hon.
Från Europatourens sida talar man öppet om att redan till nästa år göra ändringar som resulterar i en ”unik” tävling.
Möjligheterna till en mixad tävling med både damer och herrar utreds.
– Jag tror att det hade varit jättebra! avslutar hon.

 

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger