Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Scandinavian Invitation: ”Det är klart han är storfavorit”

På torsdag drar årets stora golffest igång på Hills Golf Club i Göteborg.
Ägaren och tidigare tourspelaren Johan Edfors har känt dragplåstret Henrik Stenson på pulsen.
– Det är klart att han är storfavorit, säger Edfors.

Henrik Stenson är redo för Hills, säger Johan Edfors.Foto: Hills/Bildbyrån

HÄNG MED GOLFBLOGGEN TILL PORTUGAL I HÖST

Tidigare Europatourspelaren Johan Edfors driver i dag Hills Golf Club tillsammans med vd:n och proffskollegan Mats Sterner.
Edfors har vunnit tre gånger på Europatouren och när han och några medinvesterare 2012 tog sig an konkursboet och startade ett nytt projekt av Hills gjorde de det med ambitionen att en dag få dit vår svenska stortävling.
– Jag har alltid tyckt att Hills varit en riktigt bra bana med potential att bli fantastisk. Vi ska uppgradera anläggningen ytterligare och verkligen sätta Göteborg på golfkartan, sa Johan Edfors när banan förvärvades.

I juni 2014 slog man upp portarna med en helt ny bansträckning och en anläggning som i mångt och mycket var ombyggd. Fyra år senare arrangerade man för första gången Nordea Masters.

HÄR LÄSER DU ALLT OM SCANDINAVIAN INVITATION

”Vi hoppas på fest”

Sverige har under de senaste åren haft svårt att få ihop både bra prispengar och ett bra startfält. I fjol var agerade Alexander Björk tillsammans med Ryder Cup-stjärnan Thorbjörn Olesen dragplåster.
När Olesen-skandalen – dansken antastade en kvinnlig passagerare och urinerade i mittgången på en transatlantisk British Airways-flygning – var ett faktum såg det än värre ut inför årets tävling.
Men sedan kom två positiva besked för Göteborgspubliken. Först tackade Sveriges bäste herrgolfare någonsin Henrik Stenson ja, och sedan gjorde 10-faldige Europatourvinnaren Alex Norén honom sällskap.
– Det var ju ett bakslag med Olesen, det går inte att säga något annat, men sedan höjdes temperaturen ordentligt med Henrik och Alex och nu känns det som att det snackas mycket i stan, säger Johan Edfors.
– Det var en fin atmosfär förra året, och med de spelarna som kommer i år så hoppas vi på fest.

PODCAST: EUROPATOURENS VD OM SCANDINAVIAN INVITATIONS FRAMTID

Henrik Stenson i form

I veckan som gick var Henrik Stenson på besök på Hills. Edfors spelade banan tillsammans med British Open-vinnaren från 2018 – och han imponerades av Stensons spel.
– Han spelade riktigt fint, slog bollen grymt bra från tee och slog en del bra järnslag också. Sedan var det ganska blåsigt den dagen och vinden snurrade en del, det gjorde honom konfunderad, säger Edfors och slår fast att Stenson är den stora favoriten till segern.
– Det är klart att det är så. Han är en världsspelare och spelar han i närheten av sin kapacitet så är han med och slåss om segern.
De senaste åren har Stenson spelat den svenska Europatourtävlingen två gånger på PGA National utanför Malmö och även på klassiska Barsebäck där han själv är uppvuxen. Trots att han varit nära vid ett antal tillfällen har Stenson aldrig lyckats dra det längsta strået.

Johan Edfors.Foto: Tomas LePrince.

”Pressen stör inte”

Kan fansens högt ställda förväntningar ligga honom i fatet i de här sammanhangen?
– Nej, det tror jag inte. Han sätter den största pressen på sig själv. Jag skulle nog tro att han vill lyckas här ungefär lika mycket som han vill lyckas i en major, han har spelat många stora tävlingar och det har gått bra förut. Pressen stör honom inte om man säger så.
Med lite tur kanske du kan komma att se Stenson och de andra stjärnorna spatserandes på Avenyn.
– Vi fick fin feedback i fjol och närheten till Göteborg uppskattades. De kan ta del av staden och livet och rörelsen uppskattades av många spelare, avslutar Edfors.

 

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger