Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

British Open: Stjärnans blunder ställde till det för alla

Amerikanska golfstjärnan Lexi Thompson ställde inför British Open till det för både sig själv och kollegerna.
Thompson glömde sitt pass i golfbagen – vilket resulterade i att hela 40 bagar kom för sent till Woburn Golf Club och spelarnas träningsdag brann inne.
– Jag blev förvånad, det är inte roligt att göra människor besvikna, säger svenska Anna Nordqvist enligt Svensk Golf.

Lexi Thompsons debacle ställde till det för många – Anna Nordqvist en av de drabbade.Foto: Bildbyrån

HÄR LÄSER DU ALLT OM BRITISH OPEN

Ian Wrigth – inte den tidigare Arsenalstjärnan utan en före detta caddie som bland annat burit spanjoren Severiano Ballesteros bag när denne segrade i The Open på Royal Lytham 1988 – hade fått i uppdrag att köra spelarnas klubbor från Efter Evian Championship till Woburn Golf Club där veckans Women’s British Open spelas.

Uppgiften kunde ha varit lättare.

Efter ett par timmars körande fick han ett telefonsamtal från Lexi Thompsons pappa. Thompson hade glömt sitt pass i golfbagen och hon behövde passet för att resa från Genève till London.
– Jag fick stanna på vägen och vänta medan hennes caddie kom och hämtade passet. jag grävde igenom alla bagarna för att hitta hennes, det var inte lätt för bussen var helt fullproppad med bagar, säger Wright.

PODCAST: Alexander Björk om pappalivet på touren, Phils överraskning och beslutet som definierat karriären

Kritiserad av kollegerna

Detta ledde till en missad färja, rusningstrafik och kraftig försening. Wright anlände först till Woburn vid klockan 5 på kvällen. Vid ankomsten möttes han av ironiska applåder och frustration.
Tävlingsledningen bedömde nämligen att det var för sent för de 40 spelarna att inleda sina träningsrundor – som de således gick miste om.
Som om Lexi Thompsons cirkus inte var avklarad där blev hennes flight inställd och hon kunde inte flyga förrän efterföljande dag.

HÄNG MED GOLFBLOGGEN TILL PORTUGAL I HÖST

Kollegan Ryan O’Toole till Golf Channel:
– Jag kan inte förstå varför föraren gick med på att tillgodose en spelares behov när det straffar en tredjedel av startfältet. Någon borde ha kommit till England för att hämta det istället.

Thompsons agentBobby Kreusler har bett om ursäkt å Thompsons vägnar.
– Att hon glömde passet var ett ärligt misstag och hon visste inte att det skulle orsaka en sådan försening, eller att det skulle påverka hennes kolleger på det här sättet. Det var verkligen inget hon önskat.

LÄS MER: British Open-pokalen stulen – bara dagar innan tävlingen

 

Följ Golfbloggen på Twitter:   @mhardenberger  
Facebook:   Golfjournalist Martin Hardenberger  
Instagram:   Hardenberger