Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

THE OPEN: Träffade publiken två gånger – då fick kollegan nog

Skotten Robert MacIntyre såg kollegan Kyle Stanley slå ut i publiken två gånger.
Stanley skrek inte ”fore” vid något av tillfällena – och till slut såg McIntyre rött.
– Där var hårda ord, jag lindade inte in det, säger skotten.

Robert MacIntyre (till höger) såg rött och sa ifrån.Foto: Sipa

BILJETTERNA ÄR SLÄPPTA – HÄNG MED GOLFBLOGGEN TILL PORTUGAL

Det var inga trevliga diskussioner om ägde rum mellan skotten Bob Macintyre och amerikanen Kyle Stanley under den andra dagens spel av The Open.
MacIntyre konfronterade sin kollega sedan denne två gånger om skickat ut bollen i publikhavet utan att skrika ”fore” – golfens traditionsenliga varningssignal.

”Han uppskattade inte min reaktion”

Vid det första skeva slaget (på 14:e) träffades en funktionär på smalbenet och på hål nummer 17 var det sedan MacIntyres caddies mamma som blev offer.
22-åringen från Oban var inte glad på Stanley.
– När vi spelade det 18:e hålet så var jag väldigt upprörd över vad som inträffat på 17:e. Min spelpartner skriker inte ”fore” och vi andra skriker ungefär när bollen går in i publikhavet. De har inte tid att skydda sig och han står bara där och tittar, säger MacIntyre till The Scotsman.
– Jag sa till honom och han uppskattade inte min reaktion. Detta är den enda killen jag sett göra så. Det var ingen tvekan om vilken riktning bollen var på väg i, och det är klart att man ska skrika.

LÄS MER: HÄR LÄSER DU ALLT OM BRITISH OPEN

”Man måste säga ifrån”

Proffsgolfare, inte minst på PGA-touren, vid ett flertal tillfällen de senaste åren uppmärksammats för att de inte skriker ”fore”.
– Där var en del hårda ord, jag lindade inte in det och var inte snäll. Men man måste säga ifrån. Han uppskattade det inte alls.

 

MacIntyre är inför helgens spel totalt två slag under par, medan Kyle Stanley gick de första 36 hålen på par. Båda spelar under helgen.
Bråket stoppade inte Kyle Stanley från en riktig drömstart. Han inledde lördagens runda med två raka birdies.

LÄS MER: SÅ ÄR DET ATT SPELA BRITISH OPEN-BANAN

 

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger