Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

THE OPEN: Därför trivs Henrik Stenson bäst på de brittiska öarna

Henrik Stenson trivs på linksgolf.
Det är nämligen på länken mellan land och vatten han gjort sina bästa resultat i de stora tävlingarna.
– Man måste vara ganska intuitiv, säger 43-åringen.

Henrik Stenson slipar formen inför British Open.Foto: Håkan Wedin

TIPPA BRITISH OPEN – VINN BILJETTER TILL SCANDINAVIAN INVITATION

Två tredjeplatser, en andraplats och en seger. Henrik Stensons facit i British Open är svårslaget, och inför den 148:e upplagan på Royal Portrush i Nordirland berättar svensken vad det är som lockar fram det bästa ur honom.
– Jag känner att det finns ganska stor möjlighet till att vara kreativ, det finns inte ett slag som är rätt utan man måste vara ganska intuitiv och välja vilket slag som man tycker passar bäst för läget och stunden, och det tycker jag kommer fram mer på linksgolf, säger han och fortsätter:
– Det kräver väldigt många olika typer av slag och det gillar jag. Och blåser det mycket så går standardslagen bort och det blir mer på känsla, och jag skulle säga att jag är en känslospelare även om jag ibland spelar ett spel som är med på automatik.

LÄS MER: FRÅN WOODS PRESSKONFERENS – DISSADES AV BROOKS KOEPKA

”Det är en speciell vecka”

Stenson är extremt populär på de brittiska öarna och efter träningsronden på tisdagen ville ett gäng funktionärer fotas med sin svenske favorit samtidigt som fansen skrek efter autografer.
Segern på Troon 2016 har satt sina spår, precis som den torra humorn som minst sagt verkar gå hem här.
– Det är en speciell vecka med en uppskattande golfpublik, det är alltid en riktigt skön stämning och känns som att man kommer tillbaka till spelets rötter. I kombination med att detta är tävlingen man velat vinna sedan man var junior så blir det ju väldigt speciellt.

LÄS MER: HÄR LÄSER DU ALLT OM BRITISH OPEN

Önskar mer vind till tävlingsdagarna

Under veckans första dagar har det varit bättre väder än normalt för regionen, temperaturen har klättrat en bra bit över 20-graderssträcket och både regn och vind har lyst med sin frånvaro.
Från och med torsdag hoppas Stenson på tuffare förutsättningar.
– Väger man in allting, med erfarenhet och precision med längre klubbor, så absolut skulle jag vilja ha en eller två klubbors vind. Det ska det väl vara när man spelar linksgolf, de här banorna kan bli lite försvarslösa annars.