Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Golfbloggen

THE OPEN: Woods dissades av Brooks Koepka – men gillar Guiness

Tiger Woods mötte på tisdagen pressen inför den stundande stortävlingen på Royal Portrush.
Och under en presskonferens som innehöll många skratt avslöjade världsstjärnan att han sms:at Brooks Koepka för ett par tips.
– Han svarade mig aldrig, säger Woods.

Tiger Woods höll en avslappnad presskonferens på Royal Portrush.Foto: TT

SUPERGUIDE: DÅ GÅR SVENSKARNA UT I BRITISH OPEN

Tiger Woods har imponerats av vad Brooks Koepka åstadkommit i majortävlingar de senaste åren och ville inför The Open Championship be om ett par tips – men icke.
– Jag sms:ade honom för att gratulera till framgångarna och frågade om vi skulle spela en träningsrunda tillsamman, men han svarade aldrig, sa Tiger.

TIPPA BRITISH OPEN – VINN BILJETTER TILL SCANDINAVIAN INVITATION

Tror sig ha bäst segerchans i British Open

Koepka har två andraplatser och en seger i årets tre första majors och de båda amerikanerna tillhör förhandsfavoriterna inför veckans British Open – en tävling som för första gången sedan 1951 återvänder till Nordirland.
– Det är otroligt att det dröjt så länge att komma tillbaka. Det är en bana som många tycker om, och jag förstår varför, säger Woods som menar att det är i denna tävling han de kommande åren har sin stora chans att öka skörden majortitlar.
Woods har i dag 15. Tre mindre än rekordhållaren Jack Nicklaus.
– Du behöver inte slå lika långt här som i många av de andra tävlingarna. Det här är en annorlunda konstform där det gäller att navigera sig fram och utnyttja markens konturer, sa Woods och indikerade att hans kropp stoppar honom från att ha samma kraft som i sina yngre dagar.

LÄS MER: HÄR LÄSER DU ALLT OM BRITISH OPEN

Spelar färre tävlingar – ska spara kroppen

Woods har bara spelat tre tävlingar sedan att han vann US Masters i april.
– Jag spelade för mycket i fjol, då jag spelade 17 tävlingar. Men jag behövde göra det för att klättra på världsrankingen och kvala in till de tävlingar jag vill spela.
– Men det innebar också att jag kom till Ryder Cup väldigt sliten och inte bidrog med några poäng till mitt lag. I år har jag försökt skala ner schemat. Jag vill vara ute på touren och slåss om majorvinster, och jag vet att jag inte kommer att vara långvarig om jag tävlar för mycket.

Han medgav också att segern tidigare i år på Augusta National tärt en del på honom.
– Det var en tävling som slet på mig, den banan stressar ditt system. Jag tittade på ledartavlan hela tiden för att försöka räkna ut vad som krävdes av mig. Med sex hål kvar att spela kunde 7-8 spelare vinna och det fanns väldigt många möjliga många scenarion.
– Att sedan få se mina barn uppleva detta, efter att de sett sin pappa förlora ledningen i British Open på Carnoustie, var väldigt speciellt för oss som familj. Mina föräldrar hade sett mig vinna på Augusta 1997 och nu var mina barn där, det var en väldigt känslosam vecka som jag tänker tillbaka på ofta.

Skrattet: Woods gillar Guiness

Gällande formen inför veckans stortävling sa Woods så här:
– Jag är inte riktigt där jag vill vara. Jag har touchen runt greenerna, men kan inte riktigt forma slagen som jag skulle önska. Jag hade ett bra rangepass i dag och kommer förhoppningsvis ha ett liknande i morgon, sedan ska vi vara redo.

Komiskt nog fick Woods redan inför tävling frågan om hur han skulle fira vid en eventuell seger, och om han testat en ”pint” av den lokala Guinessen (mörk och krämig öl).
– Inte denna veckan. Men om jag gjort det tidigare… Umhm, nickade världsstjärnan med ett leende.

 

BILJETTERNA ÄR SLÄPPTA – HÄNG MED GOLFBLOGGEN TILL PORTUGAL

 

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger